Krav

Hjärnan har arbetat för fullt de senaste dagarna. Ett återkommande ämne är krav. Jag fullkomligen hatar krav. Jag vet vad som kan vara positivt med krav, men jag tror inte på det. Vissa säger att de tex arbetar bättre med lite krav, stress och tidspress. Jag tror inte på det. Jag tror inte att man arbetar "bra", man gör bara det man ska göra och hoppas på att det blir bra, samtidigt som man utsätter sin kropp för stress. Jag vet, jag är själv en sådan. Och jag lovar; det blir aldrig "bra"..

Jag hatar när någon kräver något av mig. Likväl så hatar jag förväntningar. För mycket krav och för höga förväntningar leder till att man går i väggen.. Och det är anledningen till mitt stora hat. Jag gör därför bara saker som jag klarar av att göra och som jag vill göra. Jag vill känna mig fri. Jag vill känna att jag går till skolan för min skull och inte för att alla förväntar sig att jag ska göra det. Jag vill kunna få alla rätt på ett prov eller tenta för min skull och inte för att alla förväntar sig det. Jag vill känna att jag faktiskt får misslyckas, att jag får göra en omtenta och att det är okej.. 

Och det är något jag också tycker att du borde testa. Gör något för din skull. Gå till skolan för din skull, läs det du vill läsa och flytta dit du vill flytta. Gör inte det dina föräldrar vill.. Det leder oftast till att både du och de blir olyckliga. För blir du lycklig så smittar det av sig och alla i din omgivning ser det och kommer förstå och glädjas för din skull. 

Jag vet att det här inlägget kan misstolkas hur mycket som helst och ja.. det är sådant som händer. Jag menar absolut inte att du ska bli superegoistiskt, bara att du själv bestämmer och påverkar din framtid. Och fri från krav kan man aldrig bli. Du och jag är delar av ett samhälle som bara fungerar om alla hjälps åt.. Men att göra något som man själv inte vill är varken bra för dig eller någon annan. 

/Amanda

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

bra skrivet!!!!

2010-07-15 @ 23:58:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0