Lazy Sunday

Gårdagen var.. fartfylld. Efter shoppingsrundan blev det dags för party. Förfest hos Axel, vidare till Utposten och tillslut hamnade vi på ett konstigt, litet ställe som egentligen har en åldersgräns på 23. Det var riktigt trångt och mysigt där. Eller nja, kanske inte så mysigt..

Väl hemma kunda jag inte somna. Att dricka alkohol med energidryck är nog inte så smart.. Somnade någon gång vid 4 och vaknade sedan klockan 10 av ett sms. Har sedan dess bara legat i sängen och latat mig.. Men sådana dagar behövs också ibland :)

/Amanda

Nya kläder

De senaste dagarna har i princip bara bestått av belöningar på något sätt. Inte bara för att jag klarade tentan utan också för att jag har lyckats gå ner en del i vikt. De flesta belöningarna har dock bestått av onyttigheter som hamburgare, godis och mackor (hamburgaren kanske inte räknas då det slutade med matförgiftning) men också nya kläder. Blev en topp, ett linne, två t-shirts och hårspännen.



/Amanda

Street woman och en tur med båten

Gårdagen var riktigt händelselös. Det enda jag gjorde var att promenera och tvätta kläder. Riktigt trist alltså.

Idag däremot var det lite mer liv. Jag förfestade med Cecilia och Antoinette, tittade på Street Women (deras film och spelning), drack bubblig cider, åt på Subway för första gången i mitt liv, åkte med båt till Danmark och tillbaka - helt gratis och dessutom åt jag en BigTasty på donken. Hemvägen var riktigt jobbig. En kombination mellan mätt, kissnödig och yr är inte så nice.

Imorgon blir det måååånga promenader om jag ska lyckas förbränna den där dumma hamburgaren.. som var sååå god.. eller nja..

/Amanda

Min dag

Jag höll hårt om honom och tänkte att jag äntligen var lycklig. Lycklig på riktigt. Med ett ryck så vaknar jag och inser att allt bara var en dröm. Samtidigt upptäcker jag att klockan är 08:45 - jag har försovit mig! Jag rusar därför upp ur sängen, drar på mig kläderna och springer iväg. Rusar in i skolan, förbi mina klasskamrater och in i datasalen för att skriva ut mina åsikter om deras paper. När jag kommer ut ur datasalen så är klockan 09:15.. Tess utbrister att jag ser svettig ut och jag förklarar kort varför.

Vi satte oss ner i det lilla grupprummet. Nu skulle vi bli grillade! Jag insåg dock att det inte var så farligt som jag hade trott. Två timmar senare sitter Olle, våran examinator, och pillar på sin mobil istället för att lyssna på oss. Jag blir lite irriterad, men vad ska man göra? Alla var vi lite trötta.

Efter oppositionen så går vi ner till lärarnas arbetsrum för att få reda på om vi blev godkända på statistiktentan. Det visade sig dock att han inte hade D-klassens tentor hos sig, så han ringer till både Arne och Carina för att kolla hur det gick. Han lägger på luren, går ut ur rummet och pekar sedan på Julia och säger "Julia? Du blev.. godkänd". Sedan pekar han på mig "Amanda? Du blev.. också godkänd!". Det visade sig att alla i oppositionsgruppen hade blivit godkända. Vi ler och jag går glatt därifrån.

Väl hemma slänger jag ifrån mig min väska och lägger mig ner på sängen. Pustar ut och startar tv:n och datorn. Jag skriver glatt på facebook vad som har hänt och får snabbt positiva gensvar. Sedan reser jag mig upp och kokar lite linser. Efter måltiden beger jag mig ut på stan. Känner att jag behöver nya kläder, men allt i butiken ser tråkigt ut och sitter konstigt på mig. Jag förbannar min fula, päronformade kropp, suckar och beger mig hemåt igen.

Jag bestämmer mig för att ringa till min mor och far, för att kolla läget och berätta vad som har hänt. Efter 10 minuter i luren med min far, suckar han och säger att han ger upp. Han orkar inte lyssna på mig längre. Så han ger luren till min mor. Efter ungefär 30 minuter lägger vi på och jag sätter mig vid datorn igen. Flertalet personer har skrivit till mig via msn. Jag är dock inte så pigg och är seg på att svara, vilket förmodligen är irriterande. De flesta konversationerna avslutas och jag loggar in på blogg.se för att blogga.

Så nu sitter jag här - trött men glad. Dagen var inte riktigt så dålig som jag trodde att den skulle bli, och jämförelsevis med helgen så var det en riktigtriktigt bra dag. Nu ska jag dock sluta skriva, borsta mina tänder och bege mig in i drömvärlden igen.

20:20

/Amanda

Oppositioner och promenader

Just nu sitter jag och läser igenom klasskamraters paper om fältstudierna, känner mig elak, tittar ut och drömmer mig bort. Vill inte kritisera något som de förmodligen kämpat med länge. Vill gå min promenad. Visst, vissa har skrivit riktigt bra, men samtidigt finns det några mindre bra. Har sagt till mig själv att jag får gå ut när jag är klar! Har hittat en runda som tar exakt en timme att gå. Behöver dock en som tar två timmar.. så att jag förbränner mer :> Och säg inte att jag kan gå den där rundan två gånger.. det är tråkigt!

Om du vill hänga på - så säg bara till.

/Amanda

Sömn

Den senaste veckan har inte varit så jättebra. Jag har varit bitter och sur.. förmodligen pga trötthet och stress. Så den här helgen har jag sovit, sovit, sovit och sovit. Vet inte riktigt om det har hjälpt.. men det lär väl tiden utvisa.

Snart ska jag ta itu med att läsa och granska paper. Har oppositioner på tisdag förmiddag.. Först av alla alltså! Det är också den enda gången jag ska till skolan på hela veckan. Skönt eller inte, det får vi väl se. Jag lär iaf bli rätt så uttråkad. Förhoppningsvis får vi tillbaka våra tentor också.. och då måste jag gå till skolan två gånger! :> Hihi.

/Amanda

Slöja

Idag var det dags för tenta. Vaknade en kvart innan jag skulle möta Cecilia för att gå till skolan.. med världens fulaste och äckligaste hår. Hade alltså inte tid för att duscha, så jag tog ett diadem och hoppades på att belysningen i klassrummet skulle vara ur funktion. Det slog mig även att livet hade varit enklare om man konverterade till islam för att kunna få bära slöja.. Fatta vad smidigt! Slippa tvätta håret varje dag.. kunna "avfetta" det.. raka av det.. ha dreads.. världens längsta hår.. färga det blont.. eller vad som helst. Ingen skulle se ändå! Och dessutom ser man rätt så sofistikerad ut. Eller så är det bara jag som tycker det.





/Amanda

Nedvärdering och trötthet

Gillar inte folk som nedvärderar andra. Gillar inte att det finns sådana personer i klassen. Känner mig grymt obekväm i deras närvaro. Och jag blir fundersam. Hur tusan kan en sådan person bli socionom?

Klassen i övrigt är grym. Finns många coola personligheter och roliga filurer.

Vi brukar samlas, ett litet gäng, på onsdagar för att plugga. Det är bra. Jag lär mig kanske inte så mycket, men det är bättre än att titta på tv. Imorgon ska vi träffas igen. Pluggpluggplugg.

Just nu sitter jag och lyssnar på hur vinden tjuter och på Mozart, hans elfte piano sonata, och kramar min nalle. Den är go. Och ja, jag är jättetrött. När jag läser det här inlägget imorgon så kommer jag inte ens komma ihåg att jag skrev det.. Men så kan det vara ibland. Kommer ha tid för sömn nästa vecka!

Ha det så fint!
/Amanda

Stress

Igår var en mysig dag. Satt hemma hos Antoinette med Cecilia, tittade på tv och svullade allt från choklad till mackor. Höhö. Kan ju säga att varken min mage eller hjärna gillade det.. men man får unna sig sådant ibland :) Egentligen borde jag ha spenderat tiden till att plugga.. Imorgon ska papret in och på fredag är det tenta. Lite stressigt. Men så kan det gå. Det är bara att kämpa på och hoppas på det bästa.

Ha det så bra!
/Amanda

Rädda julen!

Nu tycker jag att alla ska gå in på http://www.raddajulen.nu/ för att rösta på den pralin i aladdinlådan som är godast! Nästa jul kommer nämligen en att tas bort och ersättas av en annan mystisk chokladbit. Just nu ser det ut som att ägglikör kommer att försvinna. Och det är väl bra.. eller? Vilken är din favorit?

aladdin


/Amanda

Ensamhet

Ensamheten tar kål på mig. Själva tanken på att jag kommer sitta här ensam fram till måndag (från onsdag) för att plugga gör mig tokig. Helst av allt skulle jag vilja bo med någon (vem som helst). Det skulle göra mig gladare. Även om jag kanske är fåordig, blyg osv så gillar jag ändå att vara nära andra människor. Jag är också en människa. Ett flockdjur.

Ensamheten har gjort att jag har börjat gå promenader. Vilket såklart är nyttigt för kroppen, men inte så trevligt när det regnar (eller att gå omkring ensam). Gick in till Hemköp för att leta efter pepparkaksdeg (var jättesugen).. men de har såklart inte fått in det än. Synd. Eller bra. Det beror helt på hur man ser på det.

Och jag har inga pengar på mobilen heller. Känner mig väldigt handikappad. Håller på att byta till telia, men de är ju såklart jättesega.. och jag kommer alltså inte kunna använda min mobil förrän på torsdag..

Fredag den trettonde? Tur eller otursdag? Ptja, det är inget fel på den här dagen, änsålänge.

Hoppas att ni har det bra!
/Amanda

Mammas pojkar

Har tittat på programmet två gånger. Ska aldrig mer titta på det.. Blir bara irriterad och skäms.

Men men, nu ska jag fortsätta med pluggandet. Ikväll ska jag titta på Clockwork Orange som kommer på Svt2 klockan 22:30. Har du inte sett den så borde du göra det nu.

Ha det så bra!
/Amanda

En vilja

Den här veckan ser inte så rolig ut. Inte nästa heller. Kommer bara bestå av plugg och ångest av att jag inte pluggar. Heh.. Ond cirkel det där. Vill att det ska kännas lika bra och vara lika kul som veckan innan fältstudierna. Men ja.. Man får ju inte alltid som man vill..

/Amanda

Aquas nya singel

Sitter just nu och lyssnas på Aquas nya singel - Back to the 80's. Jag kommer ihåg hur jag älskade Aqua.. Hade alla deras skivor och några posters uppsatta på väggarna. Minns att de släppte deras singel Cartoon Heroes några dagar innan min födelsedag (år 2000), och albumet dagen efter. Det blev min nya favoritlåt. När jag lyssnade på Back to the 80's för första gången blev jag faktiskt rätt så glad. Den väcker en del minnen. Och svängig är den också :> Eller vad tycker du?



/Amanda

Ny design

Så.. denna får duga :) Nu ska jag koka lite linser. Mums.

Ha det så bra!
/Amanda

Kort summering av veckan

Nu ska jag ta en varm, snabb dusch. Är riktigt trött och på dåligt humör. Har försökt få ihop någon vettig text (har skrivit om den här några gånger), men det blir nästan bara gnäll.. Vilket nog inte är så kul att läsa.. varken för dig eller mig. Hm. Jag är iaf tillbaka i Helsingborg. Jag försöker att glömma bort det negativa som har hänt och bara tänka på det positiva.. Det var riktigt trevligt att få se sjukhuset, hur det fungerar och sådant.. Samt få prata med mina föräldrar, mormor, morfar och min gudmor/moster.. Jag har gått på stan, köpt kläder (eller fått) och träffat Anna och Payan. Mindre trevligt var dock att jag inte riktigt hann göra allt som jag ville göra.. och informationen som jag fick på sjukhuset. Jag har inte heller kommit på någon frågeställning.. och gårdagens utgång blev lite mindre lyckad. Men men.. nu ska vi se vad nästa vecka har att erbjuda.. :)

Den här designen är ful. Ska göra om imorgon. Behöver göra något kreativt för att kunna sortera mina tankar..

/Amanda

Femte dagen

Min sista dag på sjukhuset! Var på kvinnokliniken och träffade en relativt ung kurator. Hon visade mig runt på avdelningarna och berättade lite om sitt yrke. Intressant.

Nu ska jag försöka plugga lite.. och snart kommer Payan på besök. Ska bli kul :)

/Amanda

Fjärde dagen

Min statistik har sjunkit de senaste dagarna. Hm. Kanske inte så kul att läsa om döden? Heh..

Idag var jag iaf på LAH och Linnéa-kliniken där människor med obotliga och dödliga sjukdomar hamnar, tex cancerpatienter som inte kommer bli friska. Det var intressant. Inte lika jobbigt att lyssna på som dagarna innan, men ändå jobbigt. Imorgon ska jag till kvinnokliniken. Blir nog mer död då..

Efter fältstudierna åkte jag ner till stan för att låna en bok och sedan träffa Anna. Vi virrade runt lite på stan och fikade på Fräckas. Jag åt, som vanligt, en bit kladdkaka. Kladdkaka är .

Men nu ska jag försöka plugga lite. Imorgon blir det utgång med Payan.

Ha det så bra!
/Amanda

Tredje dagen

Tror jag ska sova snart, även om klockan knappt är fem. Fältstudierna tar all min kraft och jag får inte mycket sömn om nätterna. Idag var jag både på barntraumavdelningen samt IVA (intensiven). Fick lyssna på kuratorerna när de pratade om döden. Jag är inte rädd för döden, men att lyssna på hur andra avlider och vad som händer med kropparna efteråt samt att få se rummen är riktigt påfrestande. Gårdagen var nog ändå värst.. Prästen pratade om barn och nyfödda samt visade mig nedkylningsrummen och visningsrummen. Riktigt jävla jobbigt. Så när jag klev av bussen imorse mådde jag riktigt illa. Döden kombinerat med åksjuka och för stor frukost. Inte bra. Och imorgon fortsätter det.. Då ska jag till LAH..

En rolig grej är dock snön. Det gjorde mig lite muntrare.

/Amanda

Andra dagen

Igår shoppade jag med min mor. Köpte en mysig stickad tröja eller något samt en partyväska och en plånbok - min gamla är för liten. Snällt :) Bilder dyker nog inte upp.

Just nu sitter jag här med huvudvärk och en hemsk oro. Var på sjukhuset idag, samtalade med prästen om dennes arbete och kikade runt lite i sjukhuskyrkan. Allt var över på 1,5 timme. Och när jag kom hem insåg jag att jag trillat ner i mina gamla vanor.. från innan flytten.. Vilket är hemskt. Vill inte ha mina gamla vanor. Vill ha mina nya, fina vanor som gör att jag mår bra. Så på något sätt längtar jag till på måndag.. men ändå inte..

/Amanda

Första dagen

Första dagen på sjukhuset - akuten. Det var riktigt intressant. Riktigtriktigtriktigtriktigtriktigt intressant. Blev dock ännu mer förvirrad över vad jag ska pyssla med efter utbildningen. Hm. Förvirrad är jag annars också. Mycket. Vill på något sätt kunna spola fram tiden för att se hur allt ser ut då.. eller försöka se in i framtiden.. spå.. Men det.. går ju inte.. Eller?

/Amanda

RSS 2.0