Förändring

När jag gick på stan kom människor fram till mig vid tre olika tillfällen. Två av dem frågade efter vägen och en bad mig att ta kort på henne och hennes pojkvän. Detta fick mig att tänka lite på sommaren -08 (eller var det -07?).. Jag gick en promenad till stan och en kvinna och hennes unge skulle gå förbi mig.. Kvinnan tryckte sin unge mot sig och tittade lite konstigt på mig. Heh.. Det var tider det.. Men då kan man ställa sig frågan, beror detta på att jag ser "snällare" ut nu eller pga att det finns fler turister i Helsingborg? Jag skulle ju kunna posta bilder.. men det vågar jag inte :P

Köpte iaf en stickad tröja (se bild), en t-shirt, en väska och ett armband. Blev lite förvånad över att det finns så mycket nitar överallt. Oj vad alla alternativa ungar måste vara arga..



/Amanda

Vadå ta det lugnt?

Det existerar tydligen inte. Tittade på Coraline och när den nästan var slut ringde telefonen.. HIHI. Jag hamnade på förfest och skulle sedan gå vidare till Villan. Men jag är inte en sådan person som står i kö. Eller alltså, 30 minuter är väl okej... Men längre än så? NEJ TACK. 

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Behöver plugga, men vill gå på stan.. Hmhm.. 

/Amanda

Vadå kallt?

Solen har precis gått ner. Pratade med mor och far, där har det varit mörkt en lång stund.. och mycket snö har de också! Här är det knappt 10 cm. Tyckte att det faktiskt var rätt så behagligt ute (kanske pga att jag äntligen fått sova) men det tycker inte skåningarna! Konstigt folk det där. Och pälsälskare är de också. Eller kärringarna är. Såg tre personer med pälskappa på vägen hem från skolan. Jag brukar alltid blänga på dem och önska att jag hade lite röd färg.. omdveten. Egentligen bryr jag mig inte, eller borde inte. De får väl ha på sig vad de vill. Jag får ju ha på mig vad jag vill. Om jag hade lyssnat mer på andra så skulle jag nog sett ut som en färgglad clown, eller något.. 

Nu ska jag ragga upp en bra film och sedan ska jag bara ta det lugnt. Kanske plugga lite, vi får väl se.. 

Ha det så bra! 
/Amanda

Snö

Snöflingorna virvlar omkring i luften. De dansar och bildar ett vitt, vackert och glittrande täcke över marken. Täcket täcker det gråa, det fula, det smutsiga, det äckliga. Men snöflingorna fäster inte på träden. Träden står där nakna och frusna. I andra delar av landet är träden vita och glittrar lika vackert som marken, men inte här. Inte här i den blåsiga staden. 

Snöflingorna virvlar omkring på marken. De dansar vals till tonerna av musik som inte riktigt hörs. De dansar med vinden, ty vindens lätta smekningar får snöflingorna att lyda. Vinden får snöflingorna på fall. Och de faller och faller och faller samtidigt som de dansar till tonerna av musik som inte hörs, i den blåsiga staden. 


Varför kan jag inte få skriva 1000 ord om snö istället?!

/Amanda

Reflektion och sömnbrist

Jag fryser om händerna. Jag vill bli varm. Vill sova. Vaknade tidigt idag för att bli klar med efterreflektionen som skulle in 12:00.. och direkt efter det så somnade jag om igen. Men jag behöver mer sömn. Iiiiihhh.. Ska försöka göra halva reflektionsuppgiften idag och så andra halvan imorgon.. så att jag får lite sömn. Min förra plan var att stanna uppe hela natten, men det pallar jag nog inte :d
Inför nästa reflektionsuppgift ska jag börja i tid. Jag lovar. Ska börja ta hand om mig lite mer, då det inte finns någon annan som gör det.. Jag ska bli lite mer ego helt enkelt. Jag, jag, jag, jag. Det blir en utmaning..


/Amanda

Du är inte unik

Tryck först på play och läs sedan vidare. 

Ibland tror jag att jag säger för mycket, men sedan får jag reda på att jag är hemlighetsfull. Detta förvånar mig, då jag egentligen är som en öppen bok. Alla dina förutfattade meningar om mig stämmer nog. Jag är ju trots allt en människa. 

Om man tar detta vidare till en väldigt populär bok och film, nämligen Twilight, så är den bara väldigt skum. Edward är vadå, över 100 år gammal och kan höra människors tankar.. Ändå finner han Bella intressant, även om hon också är en människa. Jag lovar att hon inte alls är så speciell och spännande, utan tänker ungefär likadant som du och jag. Denna teori gör att hela storyn är värdelös. Egentligen. 




Fortsätt gärna lyssna på låten, för den är fin - precis som du, även om du inte är unik.  

Puss och kram
/Amanda

Escala

Har inget att göra och vet inte riktigt vad jag ska skriva. Gårdagen var iaf rolig :) Hm, kanske kan ge er ett tips på en bra låt? Tror ingen kommer gilla den, men det är iaf inte growl.. så ge den en chans! ;) 



/Amanda

Party

Igår var det party - idag är det party :] Anna är här och hälsar på också, vilket gör det ännu roliga. Den som vill får väldigt gärna komma på besök! Jag gillar sällskap. Visst, det är skönt att vara ensam ibland.. men inte jämt! Letar efter en riktig lägenhet, men är inte så jättesugen på att flytta till en större lägenhet om jag bor ensam. Booo meeeed miiiiiig! 

/Amanda


Panik och kakor, eller va?

Har skrivit klart min reflektionsuppgift. Skönt. Men ändå inte. Sitter och är frustrerad och arg och irriterad och jagvetintevad.

Börjar skriva.
Brandlarmet går igång. 
Tappar motivationen. 
Skriver. 
Stress. 
Äter inte frukost. 
Skriver. 
Stress. 
Äter inte lunch. 
Skriver. 
Stress. 
Blir klaaaar!
Publicerar. 
Börjar rota i skåpet efter något ätbart. 
Får reda på att mitt arbete inte syns. 
PANIK. 
Skickar in igen.
Skickar mejl.
PANIK. 

Och så vidare. Har nu fått reda på att vissa ser det. Har skickat mejl. Så det är klart. Men nu sitter jag och är frustrerad över den nya uppgiften istället. Man behöver en bok, som man inte kan få förrän om en vecka.. Och arbetet ska vara klart på tisdag. FINFINT. Gillar skolan ibland. 

/Amanda

Ps. Skulle skriva kaos, men det blev kakor istället. Tror min mage försöker säga mig något..

Onsdag

Den här dagen har inte bjudit på någon spännande händelse eller aktivitet.. änsålänge. Vem vet vad som händer sen.. 

Jo, jag vet. Jag kommer försöka plugga, misslyckas pga trötthet och sedan sitta med word uppe hela natten tills jag somnar med datorn i knät. 

Det är jobbigt att vara student ibland. 

Men å andra sidan så har det där tagit mig hit. Och om jag har klarat av det tidigare på det sättet så kommer jag klara det nu också. 

Onsdagar borde raderas. Dagdrömmer om mina Ekvatorialguineaplaner.. Först ett litet land, sedan hela världen. Moahahaha..

/Amanda

Osynlig

Ibland får jag för mig att jag inte syns.. att jag är ett spöke. Eller, det känns som det. Men vad vet jag.. 

Termin två har dragit igång. Knepigt och jobbigt och blä. Det var upprop och vi tittade på film. Lite som i lågstadiet, minus sexfilmen då.. Får se vad morgondagen bjuder på för spännande aktiviteter och händelser. 

Ha det så bra!
/Amanda


Fika

Igår fikade vi, idag ska jag också fika. Känns som att man borde börja göra något annat snart.. Men fika är trevligt! Hm, kanske baka hemma? Ja, om jag vågar mig ut i det gemensamma köket.. 

Annars så har den här helgen varit rätt så seg. Inte på något negativt sätt, utan det har varit roligt och trevligt. Imorgon börjar den nya terminen. Spännande! 

Åh, borde verkligen lära mig några nya adjektiv.. verb också iofs. 

/Amanda

Webbläsare

Sitter just nu med tre olika webbläsare; IE, Firefox och Opera. Kan inte riktigt bestämma mig för vilken jag ska ha. Gillar inte den nya versionen av firefox, inte heller IE. Opera är tjusig men fungerar inte riktigt på alla sidor. Facebook används med IE, blogg med firefox och resten med opera. Känns inte riktigt hållbart, eller smart. Får se hur jag ska göra. Kanske får bita i det sura äpplet och uppgradera firefox.. Eller vad tycker du?

Annars så rullar livet på. Sitter och väntar på att termin två ska börja. I torsdags firade vi (bilder finns på facebook), igår slappade vi och idag.. har jag ingen aning om vad som händer.. Ska nog städa. Eller jag måste. Har inga rena bestick.. Ehehe.. :>

/Amanda

Hare

På vägen hem från Villan såg jag 9 harar. Det ni!



Övrig information om vad som hände under kvällen får ni.. INTE. Nu ska jag sova.

/Amanda

Färdig!

Åh, så skönt det var igår när man gick hem från skolan. Allt var färdigt.. hemtentan, grupparbetet och redovisningen. Kanske inte godkänd, men vem bryr sig? Jag fick det gjort iaf :) Den här veckan blir riktigt slapp, för nästa vecka börjar termin 2! Då kommer det att handla om samhällskunskap.. och vi kommer att arbeta i en grupp hela terminen istället för tre olika.. Samhällskunskapen låter inte så rolig (då jag är naturvetare), men grupparbetet blir nog spännande.. Gillar förvisso inte att arbeta i grupp, men gruppsykologi är kul! :)

/Amanda

H&M

Har nog aldrig varit ett större fan av H&M.. Och deras vårkatalog gör inte att jag börjar hurra precis. Riktigt tråkiga plagg i fula färger. Förhoppningsivs kommer de andra butikerna att erbjuda något bättre än vad H&M kommer att göra. Men vem vet, de kanske bara ser sådär fula ut i katalogen?



/Amanda

Väntan

Sitter just nu och i princip bara väntar. Inte lika stressigt som innan jul, då jag väntade på att åka till Norrköping.. Nej, nu har jag en hel del andra saker jag måste göra. Egentligen har jag inte tid att vänta, men jag gillar inte att frysa. Och mitt element är trasigt. Så är det. Och det är den enda anledningen till att jag fryser, inte att jag äter dåligt som vissa nu har fått för sig..

När snubben har kommit hit och lagat mitt element ska jag diska, laga mat och plugga. Idag ska jag vara duktig! Ska bli så skönt på måndag när allt är klart och man bara behöver sitta och vänta på att den nya terminen ska börja.. 

/Amanda

Det finns inga svar

Blev precis klar med första frågan på hemtentan!

Allt ordnar sig. 
Förhoppningsvis. 

/Amanda

Hbg - längtan & ånger

Idag åker jag. Vet inte riktigt vad jag skriva om förutom gnäll om resväska, kyla och plugg.. Kan tacka de söta som ville träffa mig :) (Både de som jag träffade och de som jag inte hann träffa.)

Nu sitter jag mest och längtar. Inte bara till Hbg utan också till nästa gång som jag åker upp hit och också till februari. Systemet here I come! :D Eh, fast just det.. jag skulle ju aldrig mer dricka alkohol.. 

Sitter och ångrar mig gör jag också. Mest över sådant som jag ville göra men som jag inte hade tid till eller som jag sköt upp så att jag tillslut inte hade någon tid. Förhoppningsvis lär jag mig av mina misstag och blir bättre på att planera till nästa gång! 

Vem vet?



/Amanda

Fallbeskrivning

Håller just nu på att skriva och analysera en fallbeskrivning utifrån Topors fyra aspekter (tid, rum, jag och relation) och ska sedan jämföra de två profesionella förhållningssätten (professionalitet som distans och professionalitet som närhet). Vilket inte är så.. kul, men intressant. Tror dock att jag har missuppfattat hela uppgiften, för jag blev klar med den efter 30 minuter.. Det är ungefär som när jag skrev högskoleprovet "Tre A i rad? Hm, någon måste vara fel!".. 

Efter det blir det dags att läsa på lite om BBIC (barns behov i centrum) och LVU (lagen om vård för unga). Har inte tänkt att arbeta med barn så jag har absolut ingen motivation till att göra den uppgiften. Förhoppningsvis blir jag klar med den idag, så att jag kan få lite tid över imorgon till annat.. innan jag åker. Bl.a. packa :> Helst skulle jag vilja shoppa också, men pengarna behövs nog till Barcelonaresan(?!).

Just det.. jag måste också skriva en kortare text om etik inom kriminalvården.. Finns absolut inga källor till detta, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Men det löser sig nog :)


Märks att jag inte har träffat någon på länge.. skriver på som en tok om strunt. Men nu får det räcka! Ha det så bra!

/Amanda

Kallt!

Gick iväg till Tempo för att returnera ett paket som jag hade fått (1,5 vecka försenat) och hade planerat att gå vidare till ÖB.. Men helvete vad kallt det var! Termometern visade 17 minusgrader! Gick så fort jag kunde (utan att halka) hem till föräldrarna igen. Nu sitter jag här i mitt rum och svettas. Gissar på att det är 25 plusgrader. Fint. Vad är lagom liksom? 

På torsdag är det dags att åka neråt i landet.. Förhoppningsvis är det lite varmare där än vad det är här! Men tro inte att jag gillar värme! Jag gillar vintern och allt som hör till :> Men är det mindre än 10 minusgrader, då har även jag rätt att börja klaga.. 

/Amanda

Hur ska det gå?

Det känns som att allt springer iväg, när man själv står still. 



/Amanda

Party med tjejerna

JASSE SADE ATT BILDERNA BLEV FULA, SÅ JAG TÄNKTE "OKEJ, DÅ LÄGGER JAG VÄL INTE UPP NÅGRA BILDER". MEN DÅ SER JAG ATT HON GJORDE DET PÅ SIN BLOGG OCH DÅ FÅR JAG OCKSÅ GÖRA DET. Så det så!

Gårdagen var iaf riktigt trevlig. Kul att få träffa alla igen :) Nu hoppas jag bara på att det vi har planerat blir av i februari! Skulle vara jättejättejättejätteskoj <3



/Amanda

Gott nytt år!

Det varken märks eller känns som att det är ett nytt år. Har några nyårslöften, men det känns lite svårt att börja på dem när jag är i Norrköping.. så efter den 7e januari är jag en ny människa blabla osv.. Som varje år!

Och förra året.. Det var ett konstigt år. En kombination mellan sämst och bäst. Jag har:
- åkt (och planerat resan) till Barcelona med klassen
- varit i Tyskland hos min farfar och farmor
- firat någon annans födelsedag på min födelsedag
- sörjt en lärares plötsliga bortgång. Rip Joelle.
- fått jättedåliga betyg
- gjort högskoleprovet
- lärt mig dansa vals
- tagit studenten
- tagit körkort
- flyttat till Helsingborg
- börjat plugga till socionom
- lärt känna nya människor
- haft fältstudier på Norrköpings sjukhus
- firat jul och nyår med familjen

Många saker som jag varken minns eller väljer att ta upp på bloggen. Men det där är nog de viktigaste händelserna.. Nu får vi se vad det här året har att erbjuda..

/Amanda

RSS 2.0