Minnen från Barcelona

Idag är jag ledig. Egentligen så ska jag plugga, men som vanligt vill jag göra annat. Änsålänge har jag dammsugit, bäddat sängen och letat efter någon bra musik på Spotify (men misslyckades).. och snart ska jag laga mat. Inte så bra. Och bara helt plötsligt kom jag att tänka på Barcelonaresan som klassen gjorde i våras.

Det första som jag tänker på är de dåliga sakerna. Folk (från klassen) hade dåligt humör och var rätt så egoistiska. Jag blev rätt så sur på vissa. Jag kunde inte förstår HUR man kunde bete sig sådär.. och varför man inte kunde försöka vara glad.. inte bara för sin egen skull, utan för andras. Men det finns såklart också några bra minnen.. bl.a. planeringen innan resan och alla små utflykter som vi gjorde, till tex Montserrat. Minns också det snälla som Anna och Kristin gjorde. Det kommer jag aldrig glömma. Och på planet hem så lovade jag mig själv att jag ska tillbaka någon dag.

Andra ställen som jag vill till är Azech (byn som mina föräldrar föddes i), New York (drömstaden) och Ekvatorialguinea. Ekvatorialguina.. ja.. har ni träffat mig så har ni nog hört mig prata om det landet minst en gång. Speciellt om mina diktaturplaner :> Det är ett litet land i Afrika, med otroligt stora klyftor mellan rika och fattiga och en underbar natur (regnskog, öar). Det skulle kunna bli ett riktigt rikt land, om inte presidenten vore ett asshole.



/Amanda

Pedofili och homosexualitet

Idag diskuterade jag och tre andra om pedofili. Det var en sådan lugn och intressant diskussion där alla fick komma till tals. Me like. Dock så dök det upp ett litet svärord.. mot mig (suprisesuprise!). Men personen blev inte arg - utan förvånad över det jag hade yttrat mig om. Nämligen att pedofili är en sexuell dragning mot små barn och att homosexualitet är en sexuell dragning mot samkönade. Inget konstigt med det, eller hur? Men den här personen trodde att pedofili egentligen betyder att en pedofil njuter av makten den får av att utföra sexuella handlingar mot barn, och inte själva dragningen/attraktionen. Att jag sedan jämförde pedofili med homosexualitet fick henne att höja på ögonbrynen och svära.

Homosexualitet, heterosexualitet, pedofili, nekrofili.. det är bara olika sexuella dragningar. Normen säger att en person ska vara heterosexuell.. Samtidigt som det börjar bli allt vanligare med homo- bi- och assexuella. Dessa ses inte längre som sjukdomar (men avviker fortfarande från normen), så som parafilier gör. Dvs sexuella dragningar som skiljer sig så mycket från normen att vi inte längre vet hur vi ska hantera det och därför klassar det som sjukdom. Precis som man gjorde med homosexuella en gång i tiden.

Hur kommer det sig att avvikande sexuella dragningar klassas som sjukdomar? Och kommer pedofili också att bli socialt accepterat i framtiden?

Själv så tycker jag att det är helt fel. Man ska få vara sexuellt attraherad av vem/vad man vill.. så länge som man inte utför sexuella handlingar mot någon som inte vill.


/Amanda


The Hills

Igår var en katastrof. Spenderade hela dagen på att titta på The Hills och äta äggröra. Skulle pluggat, men tänkte som vanligt att det kan jag ju göra "sen"..

Är det fel att bli lite avis på LC och de andra? :<



Aja, nu måste jag börja plugga! Råkade beställa en bok igår i alla förvirring.. så då blir det ännu en lång promenad någon gång nästa vecka. Får hoppas på att jag inte går vilse.. igen.

/Amanda

Vuxenpoäng

Börjar få väldigt många vuxenpoäng. Ta idag som exempel. Alla gick omkring med en systemetpåse.. utom jag.. jag bar på 20 liter jord. Det ni.

Försökte hitta posten. Förstår dock inte varför jag måste hämta paket så långt bort, när det finns ett postkontor i stan.. 5 minuter härifrån. Gick omkring med Amanda från klassen. Hittade inte. Vi gick till Maxi istället. Och på hemvägen gick jag till Netto och köpte jord.

Innan jag gick ut så lagade jag mat. Det blev kycklingfilé, champinjoner och lök med med knorrs gulasch fix och ris (+persilja). Det blev gött. Fast jag hann bli mätt innan maten blev klar. EHEH :>



Nej, jag äter inte bara ris. Åt potatis igår.

Visste ni förresten varför man inte ska ha socker i pannkakssmet? Det vet jag. Fick lära mig det genom den "hårda vägen".

/Amanda

Kaj?

Gick till läkaren idag. Förstod inte vad hon sade. Hon talade danska - med förstorade, rosa läppar. Visste ni att Kaj är Karin? Fick iaf någon gegga på tummen. Ska dit igen imorgon. Antar att det är bra om jag försöker lära mig danska. Ifall det skulle hända igen. Eller om jag ska söka jobb. Det är ju tydligen meriterande här.

Riktigt skönt att vara ledig. Har hunnit med en del.. träffat läkare, handlat och lagat mat. Letade också lite på stan efter en fin halsduk. Har nämligen glömt mina i Norrköping. Tror jag. Aja.. Borde börja plugga. Eller.. Måste :< Men först! Ska försöka göra pannkakor :>

/Amanda

Sömnlös och orolig

Igår ringde jag till mor och far. Berättade om att min tumme började se konstig ut. Googlade på "svart tumme" och text om tredje gradens brännskador dök upp. Oj, vad rädd jag blev. Vill inte ha en missbildad tumme. Speciellt inte på min vänsterhand. Om den fuckar sig så kan jag inte teckna eller spela piano.. och då kan jag lika gärna dö :(

Så ja, jag låg vaken hela natten. Kunde inte somna. Startade datorn och började returschera bilder, för att hålla hjärnan sysselsatt. Och det var faktiskt riktigt kul! Använder Paint Shop Pro 8.

Före Efter


Före Efter


Just nu är jag väldigt trött. Ska försöka plugga lite och sen ska jag sova.

/Amanda

Amanda

Det vanligaste namnet (vad jag vet) i klassen är.. Amanda! Finns 4 personer med det tilltalsnamnet. Har aldrig tidigare gått i en klass med en annan Amanda.

En störande sak med klassen är.. att under de sista 10 minutrarna av föreläsningen börjar eleverna att packa ihop.. medan föreläsaren pratar! Grymt oartigt och störande.

Idag blir en pluggdag. Har tenta om 2,5 veckor.

Ha det så bra!
/Amanda

Sittning

Jag får en del frågor om sittningen (privat, inte på bloggen), så jag tänkte väl berätta lite.

I lördags var det alltså sittning i Villan, en stor, vit villa i centrala Hbg, som tillhör Campus/Stampus (se bild längre ner). Nästan hela min garderob låg i tvättkorgen och mina klänningar hade jag lämnat kvar i Nkpg.. Så jag spenderade ca 2h till att bestämma mig för vad jag skulle ha på mig. Tillslut blev det en röd topp med svart kjol - enkelt och bra. Jag och tre andra från klassen (Amanda, Cecilia & Caroline) gick dit tillsammans. Vi bjöds på ett glas öl, folk drack och tjoade. Förrätten serverades; melonsoppa. Den var inte god :d Efter sång och uppvisning av bilder från nollningen fick vi huvudrätten. Den var god. Jag njöt väl mest av att slippa laga mat. Heh.. Mer sång, tjo och skrik. Efterrätt. Folk började bli fulla. Eller rättare sagt, faddrarna började bli fulla :> Prisutdelning och mer sång/skrik. Efter middagen satt vi kvar en stund. Sedan gick vi vidare till The Tivoli. Det regnade och egentligen var åldersgränsen på 20, men vi fick gå in ändå. När klockan började närma sig två började jag tröttna - eller mina fötter gjorde det! Så jag fick snällt traska hem. Halvvägs börjar det att spöregna. Det var seriöst som att ställa sig i en dusch. Mitt paraply hade gått sönder, så jag blev jätteblöt. När jag kom hem kramade jag ur vatten från håret och tog fram en handduk. Kunde inte somna förrän håret var torrt, vilket var runt fyra.

Det var faktiskt rätt så trevligt. Jag har dock lite svårt för att slappna av bland nytt folk, men förhoppningsvis blir det ännu roligare på framtida sittningar.

Villan, hbg

Den här dagen har jag inte gjort så mycket. Sov till ett och sedan blev det matlagning, disk och tv. Har också pluggat lite i min nya fina bok.

Ha det så bra!
/Amanda

Curry och kladdkaka

Oj, vad mätt jag är! Lagade mat i 2h, men det var det värt! :) Currygryta med vita bönor och ris. Den andra bilden är på min fina, svarta tumme. Brände mig i förrigår. Ajaj.



Idag träffade jag Malin. Det var kul :) Vi sprang runt på stan och åt gigantisk kladdkaka. Och apropå kladdkakor. Jag måste nog ta en paus från dem, annars kommer jag också att bli gigantisk..are.. öh.. Har ätit kladdkaka typ varje dag den här veckan. Inte bra.

/Amanda

Pics

Så, nu har jag lagt in några bilder på datorn - dock inga på min lägenhet då den är för stökig :) Jag har också andra bilder i min kamera, men batteriet dog.. så.. jag måste ladda dem först..








/Amanda



Brända popcorn

I söndags tänkte jag poppa pocorn i min fina, men lilla, micro. Så liten att påsen har svårt för att snurra runt. Och om den då står där i tre minuter så kan jag lova dig att det blir bränt! Öppnade luckan och mörk rök kom ut. Hela lägenheten blev rökfylld och jag blev lite rädd över att brandlarmet skulle gå igång.. Vad tusan skulle jag gjort då? Ringt mamma och pappa? :>

Idag var den ena föreläsningen inställd. Det var faktiskt rätt så skönt. Är lite jobbigt med två föreläsningar varje dag.. Speciellt då vissa bara har typ tre föreläsningar varje vecka! :< Så jag gick hem och tittade lite på sj's hemsida.. Börjar få lite hemlängtan. Det kombinerat med att jag känner mig lite ensam. Har så fullt upp med skolan och hemmet att jag inte hinner med så mycket annat. Längtar till nästa termin då vi har färre föreläsningar.

/Amanda


Planering

INTERNET! <3 Äntligen!

De senaste dagarna har bestått av roliga aktiviteter som matlagning med klasskamrater, sittning, party och intressanta föreläsningar.. samt tråkiga aktiviteter som tvätta kläder, diska och tråkiga föreläsningar. Idag borde jag ha pluggat, men orkade inte :< Imorgon ska jag hämta ut mina två böcker samt köpa mat. Mitt kylskåp börjar bli lite tomt :d Om du kommer på besök så bjuder jag dig på god hemlagad mat. Höhö.

Nä, nu måste jag nog börja läsa lite. Och planera! Jag har börjat veckoplanera! :>

/Amanda

Vilse!

AGH! Helsingborg är en lurig stad. Inte alls som Norrköping med det fina rutnätet. Skulle leta efter ett ställe att ta kort till körkortet, men hittade inget.. så jag tänkte gå vidare till Hemköp för att köpa billig köttfärs. Tänkte ta en genväg, men hamnade utanför staden i skogen istället! Sen när jag väl kom fram till butiken så var köttfärsen såklart slut. Promenerade i ca 4h. Har träningsvärk och svullna fötter.. och huvudvärk :( Köpte en kladdkaka som tröst. Höhö :)

/Amanda

Lagom

Jag har riktigt svårt för att veta vad som är lagom när det gäller mat. Antingen kokar potatisen för länge eller för lite.. Och så kryddar jag maten antingen för lite eller för mycket. Vad är lagom? Eller rättare sagt: Vad är perfekt? För lagom är väl samma sak som perfektion. Likaså naturligt. Men samtidigt är det väldigt individuellt. Du kanske skulle tycka om mina extra kryddiga köttbullar? Eller så kanske det är bra att krypa omkring och skrubba golvet med en liten trasa - för ska man städa så ska man städa! Och så "packade" jag äntligen upp min matta och placerade ut den. Nu ser rummet ännu finare ut. Men jobbigt var det! Fick lyfta på bokhyllan och den jättetunga sängen för att kunna få in mattan under. Nu har jag träningsvärk i baksida lår. Buhu.

I helgen var det riktigt kallt, blåsigt och regnigt. Och självklart så var man ute. Det var flyING på norra hamnen, och mina klasskamrater trodde det började ett.. vilket det inte gjorde.. utan vid 16! Så vi stod där i 3 timmar och frös ihjäl. På kvällen tittade vi på fotbollsmatchen. Förstår inte varför alla gillar Zlatan - han har ju bara tur! Men trevligt var det ändå.

Hoppas ni har det bra!
/Amanda


Biblioteket

Utan Internet i 10 dagar försmäktar jag i denna lya.

Eller.. vänta.. det blir mer än 10 dagar! AGH! Jag dör. Kommer ha Internet nästa fredag. Så just nu sitter jag i biblioteket för att leta böcker (passar såklart på att blogga lite :)). Den här terminen kommer vi att behöva 17 böcker! Det är hemskt. Inte det faktum att jag måste läsa 17 böcker.. utan kostnaden. Jag kommer att bli pank. Har redan köpt två grundböcker från bokus för 600kr. Resten får jag försöka hitta begagnat alternativt läsa i skolans bibliotek.. när jag fått kodbricka, StiL-adress m.m..

Annars fungerar det mesta bra. Vi har blivit nollade och lärarna är trevliga (iaf de jag mött och haft). Vi lekte lekar, gick en pubrunda, festade på The Tivoli och Villan och bowlade. Gissa vem som förlorade? :)

Längtar lite efter ÖstNytt och NT. Tycker inte om att titta på nyheterna här.. dialekten är hemsk! I början tyckte jag att den var gullig, men nu står jag inte ut. Varför kan de inte säga "r" som alla andra normala människor? Och vädret! Visst, det är soligt och varmare än i Norrköping.. men det blåser som tusan! Frisyr, vad är det? Knullrufs är det tydligen som gäller! Och min lägenhet är stökig :( Upptäckte en silverfisk i badrummet. Men imorgon ska det blir rent! Ska tvätta kläder, golvet och dammsuga. Inte enkelt att bo själv..

Aja, nu ska jag leta vidare efter böcker. Har redan slösat 25 minuter på skit! 35 kvar.

/Amanda

RSS 2.0