Elite Hotell och The Tivoli

Idag har jag haft det väldigt trevligt, roligt men samtidigt stressigt. Den här dagen började med att jag snoozade i en halvtimme, för att sedan kliva upp för att plugga. Sådär jättebra gick det ärligt inte och paniken är rätt så stor just nu. Förhoppningsvis hinner jag med en hel del imorgon/idag, efter lite sömn. Vid femtiden på eftermiddagen knallade jag till Linn för att fixa mig. Sedan begav vi oss till Elite Hotell där Milena bjöd oss och flera andra på en underbart god middag. Kvällen avslutades på The Tivoli med en hel del dans. Finfint! 

Min kära mamma fyller också år idag. Jag skickade ett kort i fredags, med förhoppningar om att brev även skickas ut på lördagar.. Så är det alltså inte. Men om några dagar kommer hon få ett större paket.. hehe :d 

/Amanda

Svart katt

Idag har jag pluggelipluggat hela dagen lång. Och ja, den här dagen har varit väldigt lång! Vaknade tidigt för att plugga, men kom inte igång förrän jag kilade till Linn för att plugga med henne och Milena.. Riktigt bra faktiskt, även om jag inte kom så långt som jag hade planerat. På vägen hem såg jag en svart katt som korsade gatan. Än så länge lever jag, men vem vet vad som kommer att hända imorgon!?

Nu ska jag sova ca 5-6 timmar, så att jag orkar fortsätta att plugga...
/Amanda

Vuxenpoäng

Jag börjar se fördelarna med att gå upp "tidigt".. Man hinner med så himlans mycket mer! Idag vaknade jag vid 9, gick till skolan vid 10, insåg att jag missat allt, gick därför till marknaden för att köpa grönsaker och sedan hem igen. Vid 12 började jag förbereda lunchen och vid 13:30 åt jag. Efter det läste jag lite och sedan började jag att skriva på slutreflektionsuppgiften! Klockan är nu 14:50.. I vanliga fall skulle jag vaknat vid 13-14.. och jag skulle alltså fortfarande, vid 14:50, suttit i pyjamas.. 

Vuxenpoäng till mig?



/Amanda

Förkylning, plugg och Family Guy

Min förkylning är lite konstig och går och kommer som den vill. Ena dagen rinner näsan, en annan så har jag en kroppstemperatur på 35,8.. idag nyser jag bara lite. Toppen!

Annars händer inte så mycket just nu. Har två reflektionsuppgifter och en tenta som ska göras innan jag åker till Norrköping. Blir lite knepigt att få tiden att räcka, men det ska nog gå på något sätt.. Bara jag börjar någon gång :d eheh.. 

Världens tråkigaste blogginlägg. Får kompensera med något roligt..





/Amanda

Voices

Det känns inte alls bra att stanna hemma från skolan, även om jag har en del uppgifter som jag måste göra istället för att gå på en föreläsning som inte är obligatorisk och även om jag är förkyld, så får jag väldigt dåligt samvete. Hör antagligen ihop med barndomen.. inte stannade man hemma för att man var lite förkyld.. inte när man hade feber heller.. Får hoppas på att jag blir frisk innan jag åker till Norrköping iaf. Två veckor kvar! :) 

Här har ni en apbra låt:
Disturbed – Voices
(spotify)




 


Rock I Dalen

Blev ett litet uppehåll från datorn. Har haft fullt upp, vilket är skoj :) Helgen började och slutade med film, men toppades av Rock I Dalen: 


Hoppas att ni också hade en bra helg! 
/Amanda


SATC

Har äntligen sett Sex and the city! Såg den med Antoinette och för mycket snacks. Har ont i magen, men jag tror att jag får skylla mig själv :d Filmen var onödigt lång, men helt okej.. Tycker nästan den var bättre än serien. Gillar inte riktigt alla dessa "on and off"-relationer som ständigt visas i serier, typ som på Scrubs osv. Ser lite fram emot den andra filmen som har premiär nästa vecka! 



/Amanda

White Wings

Hm, mitt mellanslag har blivit lite trögt.. Tror det har fastnat en chipsbit under :d eheheh.. Har ni testat den nya ugnsbakade? Supergod! Mycket, mycket godare än vanligt chips (och nyttigare(!)). 

Idag blir det till att göra klart efterreflektionerna.. och sedan kanske det blir brännboll ute i värmen. Trevligt! Börjar äntligen kännas som att sommaren är på g. Och med sommar sååå.. nej, inga fler partyhits.. utan lite metal. Hittade den här låten på en väns playlist. Youtubeversionen är riktigt dålig, så lyssna helst på Spotify. 

Minsk – White Wings Of Death Scatter Our Days (spotify)



/Amanda

Push Push

För att fortsätta med sommar/partytemat.. här är den nya låten med Kat DeLuna och Akon.

Kat DeLuna feat. Akon – Push Push (spotify)



/Amanda

Alors On Danse

Idag är det alltså onsdag = lillördag? Haha, glöm. Jag ska sitta hemma och plugga. Måste skriva efterreflektioner och sedan också börja läsa inför nästa reflektionsuppgift. Förhoppningsvis hinner jag klart innan helgen, då det är lundakarnevalen och andra roliga aktiviteter. Det märks att sommaren snart är här! Och med det kommer såklart också en sommarplåga. Spotify försöker påstå att det är Alors On Danse. Vilken tror ni att det blir?

Stromae – Alors On Danse - Radio Edit (spotify) 



/Amanda

Revolution, Baby

Snart ska jag iväg till skolan, trots att jag är ledig idag.. Måste fixa det sista med broschyren. Jag verkligen hatar grupparbeten. Allt som kan gå fel går fel! Jag tror dessutom att jag kommer bli sjuk snart.. mina halsmandlar är svullna och huvudet känns tungt. Ingen bra dag det här, eller vecka. 

Och vad skulle jag göra utan musik? Härliga Sonic Syndicate har släppt en ny singel.. lyssna på den här: 
Sonic Syndicate – Revolution, Baby (spotify)



/Amanda


Just Glow

De flesta shampooreklamer stör mig.. men det här är nog den värsta och störigaste jag sett. Eller, står du också på tå när du duschar? :s



/Amanda

Rakt vs lockigt?

Igår lyckades Angelica och Johan övertala mig till att platta mitt krull. Under hela högstadiet så brukade jag platta håret, men nu under de senaste åren har jag börjat trivas i mitt krull och plattar därför så sällan som möjligt. Den egentliga orsaken? Jag tycker att jag ser tjockare ut i rakt.

Då jag hatar att ta kort på mig själv så blev det dags att ta fram fjortisen i mig. Fick äntligen lite nytta av fjortisposelektionerna som min kusin höll i påskas. Min cam får mig dessutom att se yngre ut än vad jag egentligen är. Win! 

Före                              Efter


/Amanda

Love Like Blood

Igår var en fin dag. Firade Malin och hade riktigt kul med fika, lekar och dans. Sitter just nu och lyssnar på Dead By Aprils nya singel. Den är.. jaa, vad ska man skriva om den? Den innehåller två låtar varav den ena är en cover på Killing Joke. Tycker dock inte att låten är så super, varken den äldre eller den nya versionen. Vad tycker du?

Dead by April (spotify)
Killing Joke (spotify)

Dead by April (youtube)
Killing Joke (youtube)



/Amanda

Bråk forts.

Tänkte göra ett förtydligande från gårdagens inlägg pga en del kommentarer som jag fick privat.. Jag menar absolut inte att du ska springa runt och be om förlåtelse till människor hur som helst och för minsta lilla misstag du gör, eller förlåta, då kommer de köra över dig och du kommer må dåligt. Nä, förlåtelse är något som är ömsesidigt. Ska du förlåta, så måste den andra personen också förlåta. 

Och apropå bråk.. Jag spanade in Bella & Tyra show, när Kissie gästade.. och det var ju fan synd om henne. Tyra verkligen grillade henne. Jag läste på Bellas blogg att hon mådde dåligt över hur de behandlade henne, men jag vet inte.. Antagligen är allt bara PR. Eller vad tror du?

"Dagens outfit", eller ja, det här är vad jag har på mig idag..



/Amanda

Apologize

Idag har jag haft fullt upp med att springa runt mellan olika ställen. Igår var vi som sagt ute och efter ca 4 timmars sömn fick jag rusa iväg till skolan där vi slet med att göra en broschyr om ungdomsarbetslöshet (världens roligaste ämne).. sedan gick jag runt på stan och köpte ännu mer kläder med pengar som jag egentligen inte har.. Men vem bryr sig? Det blev iaf en t-shirt, två linnen, en kofta och ett halsband (bilder dyker upp någon annan dag).. Medan jag shoppade loss ringde jag min mor, innan jag skulle träffa Antoinette och gänget för hemlighetsmakeriet, och fick reda på en rätt så tråkig nyhet.. Min bror och två utav mina kusiner ska ta studenten och egentligen var det tänkt att hela släkten skulle fira tillsammans. Men nu blir det inte riktigt så, pga ett bråk som har pågått i flera år. Riktigt, riktigt dumt.

Imorgon blir det födelsedagsfest, då kära Malin fyller år idag, och om två veckor är det två födelsedagsfester (+ mammis födelsedag).. och pga bråk så blir det såklart väldigt knepigt. Man vet liksom inte riktigt vad eller hur man ska bete sig. Det gäller både klassen och släkten.. Och jag har så svårt att förstå varför man inte kan behandla andra människor på ett bra sätt? Varför är Du så mycket bättre än mig/henne/honom? Och varför ska du förstöra för andra? För fatta, det är inte bara du och den du bråkar med som drabbas.. utan alla i din omgivning..

Bli vänner! Silverstein/timbaland/whatever har fel.. It's NEVER too late to apologize.



/Amanda

Monster

Idag blir det kanske utgång på Villan! Ska bli super. Ja, om man bortser från det tråkiga vädret. Förhoppningsvis är det sol på lördag, annars blir det knepigt.

Har nu i några dagar haft låten "Monster" på repeat. Tydligen så var det en stor hit i somras på bl.a. Bandit, men då jag inte lyssnar på radio så är det inget jag har varit medveten om. 

Vilken är din favoritlåt just nu?

Itchy Daze – Monster
(spotify)



/Amanda

Blommigt och nitar

För några dagar sedan köpte jag en blommig t-shirt.. Jag vet inte hur jag tänkte där, för jag har inget som passar till det. Att bara vandra omkring med jeans och en blommig t-shirt känns inte riktigt jag.. Så.. fram med nitbältet, svarta koftan och det svarta naggellacket.. 

Nu jag ska jag ut i regnet! 



/Amanda - personen utan stil

Tentafest

Gårdagen slutade finfint. Efter det glädjande beskedet från våran kursansvarige om godkänt resultat på första delen av tentan fick jag ett underligt sms från Antoinette. Det hela slutet i vilket fall med en tentafest hos Axel. Mycket kul. Men pga det underliga smset så visste jag ju inte riktigt vad som väntade mig, så skabbig som jag var anslöt jag mig till de andra och försökte undvika kamerorna. Men vissa är såå envisa alltså.. 



Idag blir det nog till att ta det lugnt och plugga lite inför morgondagens reflekionsmöte. Det näst sista reflektionsmötet. Om en månad är det här slut och jag befinner mig i Nkpg. Det ska bli riktigt skönt att slippa skolan ett tag, ta det lite lugnt innan höstterminen startar.. juridik.. iiihh.. 

/Amanda

Absolute 90's

Nu är jag hemma från skolan och jaa.. Haha, finns väl inte så mycket att säga om det. Gick inte alls bra, men vad kan man förvänta sig? Gick sedan runt lite på Söderpunkten med tre härliga pinglor. De piggar alltid upp en och det är underbart och uppskattas <3 

Sitter just nu och smaskar i mig lite godis, sådant som man åt när man var liten, samtidigt som jag lyssnar på 90-talsmusik. Förstår inte riktigt varför alla säger att 90-talet sög. Det var riktigt charmigt, nu när man tänker efter. Tänk Spice Girls, platådojjor, nokia 3310, Internet, homosexualitet klassas inte längre som en sjukdom, nätlinnen, Nintendo, Super Mario m.m.. Eller vad tycker du? 

Various Artists – Absolute 90's Vol. 2 (spotify) 

Edit: JAG KLARADE FÖRSTA DELEN PÅ TENTAN! Tur eller vaaad?!

/Amanda



Turkisk musik

Tjuu. Jag har seriöst tittat på Ginas klipp typ hela dagen. Jag känner att den här Gina påverkar mig på ett negativt sätt. Men det skulle väl typ Kissie också gjort om jag skulle spendera flera timmar på att läsa hennes blogg.. Haha. Tenta? Vad är det?

Jag skrev ju då att jag skulle posta min turkiska lista. Jag är inte turk och kan inte turkiska (förutom att typ presentera mig och säga att jag älskar dig).. Men jag tycker om att lyssna på turkisk musik ibland, för det får mig att tänka på min barndom. Så äre. Hoppas ni hittar något ni gillar! Eller, så kanske ni kan ge mig tips på någon bra låt? :>

Bir Teselli Ver (spotify)



/Amanda

Skoltrött

Sitter just nu och läser Ana Ginas blogg (nytt fönster) och lyssnar på turkisk musik (det finns på spotify! Kan posta lista sen). Haha, känner igen mig i typ det mesta hon snackar om och det får mig att känna mig som värsta superblatten. Och eftersom jag inte har något liv, så börjar jag såklart läsa från början.. med inget liv så menar jag tenta imorgon på socialförsäkringar, policyprocessen, kapitalismen och andra tråkiga saker :>

Vad jag upptäckte, när jag läste hennes första inlägg, var att hon och jag, precis som alla andra blattar, är målmedvetna. Vi kämpar som fan i skolan. I nästan alla inlägg skriver hon att hon har, eller ska, plugga. Och jag var ju likadan när jag var yngre. Pluggade varje dag. I början såg jag det som något positivt, tills jag en dag gick i väggen. Jag tröttnade. Och jag vågar erkänna det. Det är absolut inget att skämmas över, vilket jag faktiskt gjorde i början.. Men liksom, varför ska jag slita som ett djur om jag ändå inte blir det jag vill eller om jag inte mår bra? Nu försöker jag ta saker och ting i min egna takt och jag försöker bli nöjd med att bara bli godkänd (vilket iofs är det enda betyg man kan få på LU, finns inget högre än g).. Och det tycker jag att du också ska bli. Slit inte ut dig och ta hand om dig. Du lever bara en gång. Eller ja, om du nu inte råkar vara hindu, buddhist eller något annat.. 

/Amanda

The Remembrance Ballad

I cirka fyra år, eller kanske tre, har jag haft samma ringsignal.. The Remembrance Ballad av Atreyu. Min hjärna har nu associerat den här låten till min mobil, så varje gång jag hör den så tror jag att min mobil ringer.. Men nu är jag på jakt efter en ny låt som jag kan ha som ringsignal.. Blir alltid rädd/överraskad när telefonen ringer, då låten kommer igång rätt så bra i början :$

Atreyu – The Remembrance Ballad (spotify)



/Amanda

Shopaholic?

Börjar misstänka att jag är lite shopaholic. Lite. Skulle gå på stan för att införskaffa ett par svarta jeans. Tror du att jag köpte det? Nej, istället blev det ett par trekvartsbyxor, en klänning, en topp, en t-shirt, ett par örhängen, ett armband och två par kjolar! Den ena kjolen köpte jag bara för att den var snygg, får hoppas att den passar när brorsan tar studenten :d Men jag måste verkligen ha ett par svarta jeans. Får gå runt sen igen nästa vecka, efter tentan. 



/Amanda

I Like

Idag är en bra dag! Väcktes av det fina brandlarmet, men efter att jag piggnade till fick jag ett strålande humör. Och humöret är fortfarande på topp, även om jag inte har börjat plugga än. Hehe. Lite oroväckande, men det löööser sig nog.

Nu börjar solen gå ner och jag kollar runt lite på Spotify. Ska nog gå en till promenad snart, innan True Blood börjar.

Keri Hilson – I Like - Jost & Grubert Radio Mix (spotify)



/Amanda

Sunset Beach

Sitter just nu och gör typ ingenting. Har diskat, bokat tvättstugan och ätit havregrynsgröt. Humöret är på topp! Nu ska jag bara försöka hitta ork till att ta upp kurslitteraturen.. Men egentligen så är jag mest sugen på att gå ut och gå, shoppa eller titta på Sunset Beach. Såg introt på youtube och blev bara så sugen på att se den igen! Alla fina minnen som man har haft från serien, då typ hela släkten följde den och det var sååå spännande <3 



/Amanda

Valborg

Ny layout. Lite mer vår, lite mer gay, lite mindre jag. Men eh, färgerna är harmoniska och jag orkade inte längre se min förra, som var riktigt ful.. Så den här får duga. 

Nu är det alltså maj och på nyheterna sade de att det skulle snöa över halva Sverige. Inte här, som tur är.. Men regnat har det gjort. Riktigt mycket. Att fixa en partyfrilla var alltså inget jag slösade någon tid på, då håret ändå såg ut som ett skatbo direkt när man gick ut. Och eftersom det har varit Valborg så har jag inte riktigt hunnit med saker som att plugga, tvätta, diska och handla mat. Kylskåpet ekar tomt och energin sinar. Ond cirkel. 

/Amanda

RSS 2.0