Träning

Molnen hopar sig! Det ser riktigt lovande ut :>

Idag har jag bestämt mig för att börja träna. Klockan 12. Vilket är om.. 2 minuter. Eh, ajdå. Men har jag lovat mig själv att jag ska träna, så ska jag göra det. Jag är också jättesugen på att börja med min soppdiet igen. Känner mig så uppstoppad och svullen av riktig mat. Vet inte om det är för att jag är överkänslig för något eller om det bara har blivit för mycket under en väldigt kort tid. Gissar på det andra, heh. Men jag upptäckte nyligen (haha, på riktigt) att jag har en cykel i mitt rum och blev sugen på att börja cykla. Så det är vad jag ska göra. På lördag är det bröllop och då får jag inte se ut som en ballong! 

/Amanda

Blä för värme

Jag hatar värme. Det är nog det enda som gör mig grinig. Jag blir inte grinig när jag är hungrig, inte heller vid sömnbrist, huvudvärk eller utav gråtande bebisar (de är så sööta). Nej, det är värme som får mig att vilja döda allt och alla. 

Idag kommer vi spendera ännu en dag under värmen, i kolonilotten. Men.. idag blir det lite annorlunda.. Mormor och morfar kommer nämligen på besök :) 

/Amanda

Fika

Sitter just nu och tittar på matchen mellan Argentina och Mexiko, samt dör av värmen. Balkongdörren är öppen men jag svettas ändå ihjäl. Imorgon skulle det bli ännu varmare. Och imorgon.. då ska jag hålla hårt i mobilen, så att jag inte missar några viktiga samtal! 

Förutom att glo på fotboll så har jag även fikat med Jasmine. Väldigt trevligt och kul att träffas. Hon tyckte att jag hade varit lite dåligt med bloggandet, och det beror ju då på att jag varit i Tyskland :> Kom tillbaka till Sverige i fredags och har typ bara sovit och hängt i kolonilotten sedan dess. I bilen satt vi typ och lyssnade på radio (VM) och letade efter något ställe att käka på. Alla restauranger var stängda; även McDonalds! Midsommar alltså.. Vad är det? Och varför är det öppet vid jul? Töntar. 

Tjululu
/Amanda

Norrköping

Är tillbaka i Norrköping. Dagen spenderades under solen, på kolonilotten, med grillat och nyplockade jordgubbar. Tummen upp! 

/Amanda

Pics

Idag gick vi runt lite i centrum i Billstedt. Införskaffade två toppar, ett par converse och lite smycken. Finfint. Kan langa pics på det någon annan dag, men just idag bjuder jag på dessa: 

Jag och min bror:


Mina kusiner: 


Ni som inte vill vara med på bloggen, säg till så tar jag bort :) 

Ha det så bra! 
/Amanda


Sleepwalking

Grymt besviken på mig själv just nu. Sitter och transkriberar för fullt, med huvudvärk, uppblåst mage, ångest och dåligt samvete. Heh. Hoppas på att få sova snart. Men det blir inte mycket sömn.. ska upp tidigt.. 

Blindside – Sleepwalking (Acoustic)
(spotify)



/Amanda

Hochzeit

Igår var det då bröllop i Köln. Väldigt trevligt och roligt, faktiskt. Resan dit var lite spännande med både Stau på Autobahn (blä) och en underbar natur (djupa skogar, kullar och dalar). Jag spanade efter min framtida bostad (ett slott), men hittade tyvärr ingen. 

Väl på festen, så blev det som jag misstänkte. Jag stack ut, då jag hade en kort klänning (sittningklänningen), medan de flesta andra hade långa, fina klänningar i granna färger och blingbling. Men, inför nästa bröllop (kanske i semptember) då, då ska jag minsann också ha en glittrig långklänning! Ja, om jag hittar någon till dess. Och jag hoppas verkligen att jag kan och har tid att åka ner då. Skulle vara riktigt kul. 

Förutom ångest över klänningen så dansade vi, snackade bajs, skrattade, åt halva kycklingar och fotograferade. Det var kul att få träffa släktingar (vissa för första gången), även om jag inte pratade så mycket. Jag gillar inte att vara blyg. Jag vill prata, men det går inte riktigt. 

Vi var sedan tillbaka hemma i Hamburg vid femtiden på morgonen. Opa & oma pratade på för fullt om bröllopet och vi sov i några timmar. Hela dagen har spenderats framför datorn, med transkriberingen. Suttit 8 timmar idag! Hoppas jag hinner. 



/Amanda

Förlust och ångest

Åååhh, Tyskland förlorade! Jävla idioter. Å ena sidan så får de skylla sig själva då de spelade fult (gult kort/rött kort/blabla) , men å andra sidan så tyckte jag att domaren var lite för sträng just den matchen. Nästan alla lag har spelat väldigt fult. Hm.

Förutom att glo på tv så har vi varit lite på stan. Vi hade tänkt gå innan matchen, men det regnade. Jag köpte inte så mycket den här gången. Det var mest min bror som shoppade :> 

Imorgon är det bröllop! Det ska bli riktigt spännande. Har inte träffat mina sysslingar, hehe. Jag oroar mig och stressar runt som vanligt. Orosmoment nr 1 är att klänningen inte kommer att sitta bra, då jag har ätit för mycket, eller att den kommer sticka ut. Orosmoment nr 2 är att håret och sminket kommer bli fult, då resan till Köln är på typ eh, 4 timmar eller något. Orosmoment nr 3 är att jag kommer att göra bort mig, då jag brukaaar göra det på bröllop och syrianska fester. Sedan kan jag inte heller släppa det här med jobbet eller transkriberingen.. Bläbläblä. Får väl hoppas på att det löser sig på något sätt. Hehe. 

/Amanda

Shopping och VM

Jag gillar att jag har haft två läsare idag :) haha <3

Idag gick vi runt lite bland affärerna. Och då menar jag inte city, utan eh.. Ja, vad menar jag? Tänk er typ Helsingborgs city, eller Norrköpings.. fast större.. och eh.. ah.. och sen city i Hamburg är typ.. lika stort som Hbg/Nkpg.. hehe.. Storstäder är <33 Och jag gillar verkligen priserna här, speciellt på smink, hårfärg, skor och sprit. Kläder kostar typ lika mycket som i Sverige, men det finns så mycket mer att välja mellan! Shopaholicen i mig jublar av glädje och dör lite varje gång jag måste besluta mig för något. 

Något annat som jag tycker är kul är hur stort VM är i Tyskland. Tyskarna är jättestolta och det är flaggor överallt. Jämför man med Sverige så.. eh.. har Sverige en flagga? Hur ser den ut?

Shakira featuring Freshlyground – Waka Waka (Esto es ¦frica) (Cancion Oficial de la Copa Mundial de la FIFA (TM) Sudafrica 2010) (spotify)



/Amanda

Hamburg und Köln

Känns som om jag har varit i Norrköping i över en månad, eller typ halva sommaren.. när det egentligen bara har gått 10 dagar sedan jag åkte upp. Det är nog en rätt så negativ känsla. Egentligen. Men ja, det är så jag känner just nu. Börjar längta lite efter min lya, till Helsingborg och alla trevliga människor. I Norrköping är jag mest.. ensam och det enda jag gör är att äta. Vilket bevisar; trots att jag är väldigt tystlåten, så gillar jag att umgås med människor. Samt att jag går upp i vikt när jag har tråkigt och ner i vikt när jag har roligt (och inte för att jag bor ensam, som vissa tror). 

Just nu sitter jag och transkriberar en intervju. Känner mig lite stressad, för imorgon åker vi till Tyskland och jag kommer förmodligen inte bli klar (även om jag har suttit med det i flera timmar). Vet dessutom inte hur det blir med jobbet. Men jag har iaf packat.. nästan :d Det positiva är att det ändå känns lite spännande att åka ner, precis som varje gång. Fast den här gången ska vi inte spendera alla dagar i Hamburg. No, no.. Vi ska åka vidare till Köln, för att gå på bröllop! Ska bli superkul att få se lite mer av Deutschland :) 


Hamburg, 2008

/Amanda




Love The Way You Lie

Stressar runt som en galen höna just nu. Eller ja, inombords. Egentligen liggar jag bara i sängen med datorn i knät eller glor på tv. Varför är det så svårt att slappna av? Ingenting hjälper.. 

Kom nyss hem från en arbetsintervju. Inte så jättespännande eller roligt, mer psykiskt ansträngande. Chefen visade mig runt och pratade på. Jag hade ingen chans att påpeka Tysklandsresan.. Men förhoppningsvis löser det siggggg. Det måste det. 

Spanade runt lite på Youtube och hittade Love The Way You Lie med Eminem och Rihanna. Det här är en låt från Eminems nya album, Recovery, som släpps 22 juni. Den finns alltså inte på Spotify, än. Vanligtvis så gillar jag inte Eminems låtar. Tycker inte riktigt han passar som soloartist, men när han rappar tillsammans med random kvinnlig sångerska så kan det bli helt okej. Ett exempel är ju låten han gjorde med Dido.. Eller vad tycker du?



/Amanda


Catch Me If You Can

Sitter just nu och slöar och lyssnar på musik. Som vanligt. Nästa vecka händer dock en del roligheter, eller ja.. annorlunda saker. Men det kan jag skriva om en annan gång!

En utav de låtar som just nu går på repeat hos mig, och som ännu inte finns på Spotify, är Catch Me If You Can med Adiam Dymott och Björn Dixgård (från Mando Diao). Lyssna och njut! 



/Amanda

Hår!!!!1!!11

Hehehehe, har kapat av mitt hår.. hehehehehehe. 

Före: 


Efter:


Ehehehe. Och vad är det som hänger ner över ögonen? Ehehehehe. 
Tar ett tag att vänja sig, men just nu är det bara EEHHEHEHEHEHEH. 

/Amanda

I Am

Har precis lyssnat igenom Christina Aguileras nya album Bionic. Ett ord: dålig. Lite längre: väldigt dålig. Hennes senaste singel heter Not Myself Tonight.. och eh, det är inte bara tonight hon inte är sig själv.. hela hennes album är så inte Aguilera. Fanns en bra låt och det var I Am.. och då strippedversionen (bästa skivan Aguilera gjort heter.. stripped!). Jag försökte hitta den versionen på youtube, men hittade bara den vanliga. 

Christina Aguilera – I Am (Stripped)
Christina Aguilera – I Am



/Amanda

Studenten

Grattis Christian!



/Amanda

Hår

Imorgon tar min lilla lillebror studenten. Bilden är på mig och min bror. Nej, jag är inte kort! Ja, min lilla lillebror är jättelång. Han är väl typ 193cm? Har för mig att det var vad han sade iaf.



Funderar på att färga mitt hår. Antingen rött (typ som första bilden, fast en aning rödare), eller svart (bild två). Båda bilderna togs faktiskt samma år.. Den första på våren (i Hamburg), den andra vid nyårsdagen (2008).. om nu någon bryr sig :d



/Amanda

Mormor och morfar

Klockan är inte ens 22 och jag håller redan på att somna. Är riktigt trött. Det har varit en lång dag, vilket det även var igår. Gick och lade mig väldigt sent, då mina föräldrar stressade mig med skolarbetet.. som resulterade i att jag stannade uppe länge för att göra klart det sista. Sedan gick jag upp tidigt, för att följa med mammi till mormor och morfar. Så det blev inte så mycket sömn, men det gör inget.. för det var riktigt trevligt att få träffa dem igen! De är så söta! <3 

Nu försöker jag bestämma mig för om jag ska sova eller inte. Jag vill verkligen, men det känns lite.. mesigt.. ;<

/Amanda

Pollen?

Minns ni när jag skrev om en förkylning, eller något, som inte ville gå över? Ja, den har fortfarande inte förvunnit.. och när jag upptäckte att min bror också snörvlade och nös.. så slog det mig.. pollen!! Han är nämligen pollenallergiker. Jag har under en väldigt lång tid misstänkt att även jag är allergisk mot pollen och hm. Jag kanske borde kolla upp det här. Jag var nämligen "sjuk" förra året också.. och året innan det.. 

Snodde en allergitablett av brorsan och snorandet försvann.. likaså trycket i örontrumpeten. Istället fick jag huvudvärk, men det beror nog på magen.. :>

Inte riktigt dagens, men ah:


/Amanda

Sommaren är här!


Idag mår jag mycket bättre! Sov ca 13 timmar och det behövdes verkligen. Ska snart fixa mig och dra till kolonilotten. Blir grillat även idag. Mums.

Ah, exakt.. Är i Norrköping nu ;) Det var det som var hemligheten. Vet inte riktigt vilka som läser och jag ville överraska mina föräldrar. Mammi blev riktigt överraskad men inte min far. Tror att det beror på att min bror sade något om en överraskning innan han åkte för att möta mig. Hehe.

Det är äckligt varmt här. Absolut inte som i Hbg. Där gick folk omkring med byxor och långärmade, här försöker folk ha på sig så lite som möjligt. Kanske beror det på att det blåser där, men ah.. här blåser det också.. varma vindar.. inte kalla.. 

Och apropå sommar och Norrköping:
Pontiak Johanzon – Sommaren Är Här



/Amanda

En kvar!

Yes! Jag klarade slutreflektionsuppgiften :) Våran lärare sade att väldigt många skulle få kompletteringar.. Jag läste kommentaren som jag fick flera gånger, men såg inget om en komplettering. Grymt skönt! Nu får man se hur det gick på tentan.. Och sen är det en sak jag måste göra innan onsdag. Efter det kan jag "ta sommarlov" :) Har ännu inte fått svar från de där tre tjänsterna, så antagligen fick jag inget. 

Nu har jag ätit och ska snart påbörja en gigantisk städning av lyan. Får se vad som händer ikväll, men förhoppningsvis något roligt.. eller ja, jag blir glad bara jag får umgås med någon. Känns lite sorgligt att åka iväg och inte komma tillbaka på länge. Kommer sakna alla och min lilla lya. 

/Amanda

En hemlighet

Idag har jag ätit, ätit, tvättat kläder, ätit, suttit på balkongen, ätit och ska väl snart börja plugga. Tenta imorgon! Aneldningen till att jag äter hela tiden är för att jag måste bli av med all mat innan jag åker iväg till Norrköping.. Vilket äääärr ooomm.. x antal dagar. En hemlis alltså :> Varför? Det får ni reda på senare i veckan! 

Sökte också sommarjobb, tre olika tjänster, idag. Har ju inte fått något än, men får hoppas på att jag får ett nu. Måste verkligen tjäna pengar, annars kommer jag vara helt pank hela sommaren :< 

/Amanda

Biggest Loser

Satt och tittade på Biggest Loser. Jag undviker det programet så mycket som jag bara kan då jag verkligen, verkligen föraktar och hatar det. Ja, de inspirerar jättemånga människor.. men, de har för höga mål. Hon i rosa blev jätteledsen för att hon bara hade gått ner ett kilo på en vecka.. :///

Kristin, som åkte ut, hade totalt gått ner 53 kilo på 16 veckor. Helt otroligt. Det är ca 3,3kilo/vecka. Dietister och läkare säger att man ska gå ner 0,5kilo/vecka för att inte organen ska få för mycket stryk och för att huden ska hinna anpassa sig. Deltagarna på Biggest Loser tränar otroligt mycket, så det där med huden behöver de inte oroa sig för.. just då. Det de ska oroa sig för är såklart vad som händer när de kommer hem.. 

Men, vad är egentligen 3,3kilo? Det är sammanlagt 23 100kcal. I viloläge behöver en människa ca 1500kcal/dag vilket på en vecka blir 10 500kcal. Men 1500 är egentligen för lite, då muskler förbränner mer och ju mer muskler man har desto mer måste man äta. Så egentligen behöver en människa ca 2500kcal/dag, vilket blir 17 500kcal/vecka. Deltagarna måste alltså träna så otroligt mycket. Man förbränner ca 300kcal på 60 minuters promenad och jogging kanske 700kcal/timme.. beroende på hur mycket man väger. För att förbränna 23 100kcal måste de alltså jogga i 33 timmar varje vecka. Men, då har jag ju inte räknat med maten de måste äta.. vilket blir 58 timmar/vecka, 8,3 timmar/dag .. om de får i sig 2500kcal/dag.. Men för deras skulle så hoppas jag att de håller sig på en lågkaloridiet.. 




/Amanda

Brandlarm och skolgård

Klockan 9:48 gick brandlarmet igång. Fjärde gången den här terminen, varav två (inklusive den här gången) var test. Lite jobbigt, men samtidigt bra att de varnar en innan. Fast, om det inte hade varit för att vi spelade fotboll igår så skulle jag inte vetat om det och rusat ut med panik över min dator och andra ägodelar ;< 

Att sova länge är för mig ingen möjlighet längre. Jag måste kliva upp tidigt. Why? Pga det här: 



Det roligaste är inte att de håller på att gräva och sådant på morgonen.. Nej, det roligaste är resultatet. Det ska bli en.. skolgård! Just det. Precis utanför mitt fönster. Verkligen underbart.. 

/Amanda

En klar, två kvar!

Hade skrivit ett jättelångt och fint inlägg igår.. men glömde såklart att publicera innan jag skulle bege mig ut..

Igår var det iaf dags för inlämningen av den sista reflektionsuppgiften. Nu har jag bara två saker kvar att göra innan det är "sommarlov" och innan jag ska iväg till Norrköping. Riktigt skönt, men samtidigt jobbigt.. då jag vill ha sommarlov nuuu :d En annan sak som också är jobbigt är mina kläder. Vad tusan ska jag ta med mig? Och böcker och blommorna och röret i badrummet som läcker och räkningarna.. Eh. Förhoppningsvis löser det sig. 

/Amanda

RSS 2.0