Biggest Loser

Satt och tittade på Biggest Loser. Jag undviker det programet så mycket som jag bara kan då jag verkligen, verkligen föraktar och hatar det. Ja, de inspirerar jättemånga människor.. men, de har för höga mål. Hon i rosa blev jätteledsen för att hon bara hade gått ner ett kilo på en vecka.. :///

Kristin, som åkte ut, hade totalt gått ner 53 kilo på 16 veckor. Helt otroligt. Det är ca 3,3kilo/vecka. Dietister och läkare säger att man ska gå ner 0,5kilo/vecka för att inte organen ska få för mycket stryk och för att huden ska hinna anpassa sig. Deltagarna på Biggest Loser tränar otroligt mycket, så det där med huden behöver de inte oroa sig för.. just då. Det de ska oroa sig för är såklart vad som händer när de kommer hem.. 

Men, vad är egentligen 3,3kilo? Det är sammanlagt 23 100kcal. I viloläge behöver en människa ca 1500kcal/dag vilket på en vecka blir 10 500kcal. Men 1500 är egentligen för lite, då muskler förbränner mer och ju mer muskler man har desto mer måste man äta. Så egentligen behöver en människa ca 2500kcal/dag, vilket blir 17 500kcal/vecka. Deltagarna måste alltså träna så otroligt mycket. Man förbränner ca 300kcal på 60 minuters promenad och jogging kanske 700kcal/timme.. beroende på hur mycket man väger. För att förbränna 23 100kcal måste de alltså jogga i 33 timmar varje vecka. Men, då har jag ju inte räknat med maten de måste äta.. vilket blir 58 timmar/vecka, 8,3 timmar/dag .. om de får i sig 2500kcal/dag.. Men för deras skulle så hoppas jag att de håller sig på en lågkaloridiet.. 




/Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0