Ny design eller något

Ville byta design. Något med vitt, blått och snöflingor. Ändrade mallen, filade på en header. Upptäckte sedan att den blev totalt misslyckad. Löv, hjärtan och snöflingor går inte ihop. Inte heller rosa, grönt, blått och vitt. Filade lite mer på bildfilen och när jag sedan blir rätt så nöjd försöker jag nå pici.. men sidan är såklart nere.. Vilket leder till att den gamla designen inte heller fungerar. Så om ni nu undrar varför min blogg är vit och ful.. så vet ni varför.

Nej, nu ska jag sova. Imorgon blir en låååång dag.
Hopas att ni får en trevlig nyårsafton <3

/Amanda

Mellandagsrea

Jag har aldrig varit något stort fan av rea. Har alltid hatat de röda små lapparna. Rea betyder gammalt mode. Men iår gick jag faktiskt ut för att spana på mellandagsrean. Mest för att jag behövde en ny kofta.

Så igår köpte jag en svart kofta samt en kjol. Och idag åkte jag till Linköping för att shoppa med Anna. Såg att de hade lagt en topp/klänning/någonting på rea som jag spanat in, så jag köpte den (+ två andra tröjor) :> 



/Amanda

Kärlek gör en blind

Såg på New Moon igår med My. Läste ut boken för några veckor sedan.. Drog ut på slutet så länge som möjligt. Vill inte att hon ska vara med Edward, vill att hon ska vara med Jacob!

Men samtidigt kan jag inte klandra henne. Jag skulle också tagit tillbaka Edward utan att blinka.. Man vill ju så gärna förlåta de som man älskar även om man har blivit riktigt sårad. De positiva sidorna hos personen väger alltid mer än de negativa..



/Amanda


Trött och gammal

Det mesta jag skriver efter klockan 21 är bara skit. Det jag skriver efter 01 är ännu värre. Bry er inte om det. 

Jag börjar bli trött redan vid 18-20.. Riktigt mesigt. Minns förrförra året då jag lätt kunde vara vaken två dygn. Har jag blivit så gammal så fort? 

Men vad gör det om jag är gammal.. folk tror ändå att jag är äldre än vad jag egentligen är. Riktigt irriterande. Folket på dagcentralen, där jag sommarjobbade, trodde att jag var färdigutbildad, minst 23 år och hade man och barn. Trevligt. 

Nu ska jag ut och leka i snön. 

Eller nej, jag ska nog samla fler vuxenpoäng genom att städa.

/Amanda

Jul

Nu är julen här. Mys <3

Sitter just nu ensam i vardagsrummet med datorn i knät, men ska snart hoppa in i duschen. Måste ju vara fin till imorgon då vi ska till kyrkan och träffa släkten :) Igår firade vi jul med familjen och min moster + hennes barn, åt god julmat och hade julklappsöppning. Idag jobbar mor, så jag, far och min lillebror satt och tittade på Grinchen och tuggade på maten från gårdagen. Tror den maten kommer att räcka i en vecka.. Min bror tror till nyår, men jag är tveksam. I vilket fall som helst så klagar jag inte.. det är gott och jag skulle nog kunna leva på det i ett helt år! <3

God jul! 

/Amanda


Julklappar

Nu är jag äntligen klar med alla juklappar. Eller ja, nästan.. måste bara slå in dem också :) Har haft fullt upp hela dagen och det känns bra. Sprang runt på stan, pratade med människor jag stötte på, köpte julklappar, letade festkläder.. Hemma tog jag fram julgranen, pyntade och hjälpte till med julmaten. Fyllde tarmar med köttfärs och ris. Låter inte gott, ser inte gott ut men är jättegott. I promise! 

Jag har ingen aning om vad jag ska göra nu. Borde plugga, men jag orkar verkligen inte med det. Får ta tag i skiten efter nyår :>

/Amanda


Norrköping

Sitter just nu i en mycket bekväm soffa i ett varmt rum med en jättegod macka, choklad och 24nt på tv. Fnissar lite åt den fina östgötskan. Det är första gången någonsin jag hör dialekten (parodier räknas inte). Mina öron har vant sig vid skånskan.

Igår var jag och kusinerna på bio. Vi såg Avatar. Jag hade väldigt låga förväntningar, men filmen var faktiskt rätt okej. Synd bara att de inte visade den i 3D.. det hade varit tufft! 

Tidigare idag åkte jag (spårvagn <3) till stan för att fika med Jasse och Payan. Det var riktigt trevligt. Hade tänkt köpa julklapp till min 18åriga bror, men har absolut ingen aning om vad jag ska ge. Förslag?

/Amanda


Lugn helg

Det här var en riktigt lugn helg. Morgondagen kommer förmodligen också att vara lugn, men avslutas på ett fint sätt. Ska nämligen på bio med kusinerna :) Ska bli kul att få träffa de flesta igen!

Gårdagen var lite vimsig. Jag tvättade kläder och lyckades bli utelåst från tvättstugan. Stod med panik och ryckte i dörrhandtaget tills en tjej dök upp från ingenstans och rädda mig och mina kläder. Underbart <3

Idag gick jag äntligen till biblioteket samt till affären. Dock var det inte så jätteroligt då de i Skåne INTE skottar eller sandar trottoarerna. Köpte en grej till min far och choklad till mig. Hihi. 

/Amanda


Städning och julklappar

Idag vaknade jag tidigt och började att städa. Har inte riktigt fått ordning på rummet än (efter att jag möblerade om), men vill helst att det ska vara rent innan jag åker.. Så jag ska försöka städa klart idag :) Imorgon tänkte jag fortsätta köpa julklappar. Gick ut en runda igår och köpte till mor och far. Vet dock inte riktigt vem jag ska ge julklappar till.. Brukar köpa till mina jämnåriga kusiner, men vissa av dem (okej, typ ingen) dyker inte upp vid jul och då blir det lite svårt att ge :(

En vecka kvar till julafton! <3

/Amanda

Möblerat om

Gårdagen var riktigt tråkig. Valde att stanna hemma och missade därför en intressant intervju med KRIS. Mitt i natten fick jag dock nog av tristessen och beslutade mig för att möblera om i min lilla lägenhet. Försökte vrida sängen, men det gick inte då rummet är för smalt. Så jag flyttade lite på den, så att bordet fick plats mellan sängen och fönstret. Tv:n tog bordets plats och bokhyllan tog tv:ns plats. Helt plötsligt fick jag ett jättestort utrymme! Funderar på om det ska bli en myshörna eller om jag på något sätt ska lyckas få ner keyboarden från Norrköping alternativt köpa en ny.

Förutom funderingar på myshörna alt. keyboard så har jag också funderat en del på julklappar. Har ännu inte köpt en enda julklapp.. och då klockan inte är mycket har jag två alternativ att välja mellan.. antingen gå ut på julklappsjakt, eller stanna kvar hemma i min lilla lägenhet, med levande ljus, mysig musik och vetskapen om att det är snö utanför..

/Amanda

Jag kan inte skilja på om jag vill vara med dig

Jag har ingen aning om vad jag ska skriva om. Mår inte så bra just nu.. Så jag postar en låt istället :) Ni som har Spotify har väl hört reklamen om Melissa Horns nya album. Den är inte riktigt lika bra som den innan, men har några godbitar, bl.a. denna..




/Amanda

Känslor och dagdrömmar

Det här var nog en väldigt trevlig helg (speciellt med tanke på att jag inte har behövt plugga).. Men jag vet inte riktigt hur jag ska må.. Vet inte om jag ska vara arg, glad, ledsen, pigg eller trött..

Igår var det party, Jakob fyllde år. Vi förfestade hos Per. De timmarna var fyllda av prat, skratt, yrsel och dagdrömmar.

Efteråt gick vi till Telegrafen. Det hade nog blivit jättemysigt.. men istället så blev det slag, hårda ord och tårar (och dagdrömmar).

Kvällen avslutades i Tivoli. Dans, äckliga gubbar, dans, skratt, dans och dans (och dagdrömmar).

/Amanda

Fight night!

Igår var jag i Klippan. Fight night! Vi slogs, kämpade, spelade och skrattade. Sitter just nu med en brun tånagel, öm näsa och lite träningsvärk (blir nog värre imorgon). Efteråt satt vi i bastun och snackade. Det var riktigt trevligt. Fick sova över hos Andre, då jag och Karin inte orkade springa till tåget. Kom hem för ungefär två timmar sedan.. och ska snart iväg igen.. till Ättekulla denna gång!

/Amanda

Fotboll

Idag var jag riktigt sugen på att gå ut för att jogga.. Men det regnade och jag behövde tvätta kläder. Som tur var så stötte jag på Antoinette i källaren när jag skulle tvätta.. och hon boka gympasalen. Ett gäng från klassen skulle träffas för att spela fotboll.

Det var asnajs <3

Nu ska jag duscheliduscha (även om kommunen avråder en från att göra det idag pga en läcka). Hoppas håret torkar fort, så att jag kan gå och lägga mig. Är sååååå tröööött. Imorgon är det dags för redovisning och fight-night!

/Amanda

Var julen bättre förr?

Förra inlägget blev lite knasigt. Blir så när man själv inte riktigt vet hur man känner, mår eller tänker. När allt är som ett virrvarr av trådar som hela tiden trasslar ihop sig.

Igår var jag hos Cecilia - idag likaså. Mysmys. Tittade på The Nootebook och det fick mig (som vanligt) att börja tänka på det förflutna. Det där som man egentligen inte ska tänka på. Man borde fokusera på nuet och framtiden. Det som har hänt, det har hänt.. Men det är svårt. Det är svårt att släppa taget ibland. Men samtidigt kan jag inte sluta tänka på det förflutna när jag tänker på framtiden. Inte långt in i framtiden.. utan.. om två veckor.. när det är jul. Det var ju tusen gånger bättre när man var liten. När släkten var sams, glad och inte brydde sig om pengar. När alla barnen fick julklappar av alla och då man blev glad för minsta lilla.

Men förhoppningsvis skapas nya och bättre traditioner. Ska fira jul med min familj, moster och hennes små troll. Det gjorde vi förra året också och det var trevligt. Förvisso kommer vi fira jul den 23:e (samt 25:e) istället för julafton, då min mor jobbar. Det är väl nackdelen med ett jobb på sjukhus. Men det blir nog lika trevligt ändå :) Ska också bli spännande att se hur relationerna i släkten har utvecklats.. Ska spana in det lite extra och se om jag lär mig något till mitt framtida yrke som socionom..

/Amanda

Biblioteket

Efter skolan och grupparbete begav jag mig till bilioteket. Lånade sex böcker och köpte en för 5 kr ("Stulna år"). Känns rätt så bra faktiskt. Det var länge sedan som jag läste något. Hittade lite kurslitteratur också, men tyvärr så har jag redan de böckerna i min bokhylla. Grymt onödigt.. har inte ens läst dem! Hehe :$

Just nu står det mellan att koka te och läsa eller.. öh.. jag vet inte. Helst vill jag dricka te med någon.

/Amanda

Kanelbullar

Igår blev det bullbak med några från klassen hemma hos Antoinette. Det var mysmys och kul. Skönt att göra annat än att bara ligga i sängen och glo. Idag blir det dock bara att.. ligga i sängen och glo. Ska väl försöka plugga lite. Egentligen borde jag städa.. Men det kan jag göra.. nästa helg! :D

/Amanda

Fika

Den här dagen var rätt så tråkig och händelselös. Jag borde egentligen ha kompletterat mitt paper. Den skulle in klockan 16.00.. men då satt jag på ett fik med Daniel. Åt årets första lussebulle. Får se om jag hinner klart med papret i helgen.. det måste jag! Och dessutom måste jag ut på julklappsjakt.. och städa.. och tvätta.. och.. eh.. jag vet inte. Plugga. Läsa en artikel. Och.. ja.. Men just nu är jag trött. Väldigt trött. Har varit en riktigt tuff vecka. Vill helst sova i en vecka..

/Amanda

Snart är det jul!

Pratade i telefon med min mor idag, i ca 2 timmar. Fick reda på att de redan har börjat med julförberedelserna.. MEN.. de har inte tagit ner julgranen ännu.. utan de tänkte vänta till den 20:de.. då jag åker upp! :D Så sött! <3

Längtar rätt mycket till julen faktiskt. Ska gå och shoppa med mammi, äta god julmat och träffa släkt och vänner. Eller, jag hoppas folk har tid att träffa mig den här gången.. Jaja, vi får väl se hur det blir :)

/Amanda

Stress och kyla

Tempot i plugget är högt just nu och det tär på mina krafter. Orkar inte göra så mycket, är deppig, trött och äter dåligt. Men idag fick jag en skymt av ljuset. Av hoppet. Längtar lite till imorgon. Vi får se hur det går!

Inte nog med att det är stressigt, så är det kallt också. Tempteraturen ligger just nu på något mellan 0 och 1+. Lite varmare än i Norrköping iaf :> hihi.

/Amanda

Trött

Gah, mitt förra inlägg försvann.. Men lika bra det.. Hoppas bara också att mina tankar kan försvinna, så att jag får sova någon gång. Är riktigt trött.. Men min hjärna är upptagen..

Tänk om den kunde få lön. Då skulle jag vara miljonär.

/Amanda

RSS 2.0