Numbers

Tenta gjord. Nu gäller det att försöka koppla av lite innan nästa grej som ska lämnas in.. Det är påskpåskpåsk snartsnartsnart. Och då ska jag till Norrköping. Och vår är det. Faktiskt. Solen skiner och det är varmt och behagligt.

Och apropå vår. Tycker den här låten höjer stämningen lite. Den är lite vårig. Fick ett tips om den för ett tag sedan, men orkade inte riktigt ge den en chans.. Vilket jag gjorde nu. Den är svängig. Inte heller något jag vanligtvis brukar lyssna på.. men.. ni kanske gillar den? 

Timo Räisänens nya singel Numbers. 



Timo Räisänen – Numbers (spotify) 

/Amanda

Stereo Love

Pluggpluggplugg; jag orkar inte. Sitter och tänker på sommaren istället. Finns typ tusen saker jag skulle vilja göra, men som krockar med varandra. Jag vill jobba, festivala, resa och slappa. Det är första gången någonsin som det känns att sommaren är för kort.. Vanligtvis känns den för lång, men inte det här året! Och den här låten får mig att längta lite mer efter sommaren. Inget jag vanligtvis brukar lyssna på.. men.. den är svängig :> 



Edward Maya Feat Vika Jigulina – Stereo Love - Radio Edit (spotify)

Och grattis till min lilla lillebror som blir 19 år idag (känns dock som om han fortfarande är typ 5). Puss <3

/Amanda

Second Heartbeat

Igår var det alltså dags för det omtalade Earth Hour. Hur gick det för er? Vad gjorde ni? För mig gick det inte så jättebra. Jag skulle gå på promenad, men kom hem lite för tidigt och av vana så tände jag lampan.. Så kan det gå. 

På kvällen filade jag sedan på min metalplaylist. Jag vet att de flesta här förmodligen inte uppskattar sådan sorts musik, men jag kan dela med mig ändå. Kanske blir du frälst? :> 

Second Heartbeat

Och till er som inte har spotify: 



/Amanda

Telephone

Kanske borde skriva att jag har problem med min telefon.. Jag kan inte ladda den och det är därför som den är avstängd större delen av dagen samt hela natten. Känner mig lite naken utan och får lite dåligt samvete.. vill ju skicka sms, gratulera folk osv :< 

Och apropå telefoner.. Ingen kan ha missat Lady GaGa ft. Beyoncé - Telephone. Sämre låt får man leta efter längeee.. Men det är modigt av henne att dementera ryktena huruvida hon har penis eller inte! Eller vad tycker du?



/Amanda

It's my own cheating heart that makes me cry

Har blivit så tankspridd under den senaste tiden. Jag skyller lite på reflektionsuppgifterna som vi har fått. Måste nog införskaffa en almanacka. En sådan där stor, som mina föräldrar har.. som jag kan hänga upp på väggen. Då kanske jag slutar virra omkring som en yr höna. 



/Amanda

Yellow

Förstår inte hur folk kan klaga på SJ. De var hur snälla som helst! Hjälpte mig när mitt tåg blev inställt och jag fick en ny resa och allt. Det gjorde mig på lite bättre humör. 

Har under de senaste två dagarna lyssnat en hel del på Coldplay - Yellow. Har aldrig tidigare hört den.. Och den är ju hur fin som helst! Åhåhåh säger jag bara. Du har säkert redan hört den, så mobba mig inte. 



Och grattis till min kusin som fyller år idag!

/Amanda

Possession

Människor är så lika varandra, mer än de själva tror. Varje gång någon säger något, berättar en pinsam situation eller en personlig händelse, så känner man alltid igen sig själv.. antingen i hela eller delar av berättelsen. Det spelar ingen roll om det handlar om att springa in i lyktstolpar eller drömma om att flytta utomlands. Alla har vi varit med om eller drömt om liknande saker. Tänk dig väggar på fyllan.. de är ju bara i vägen! Och utomlands, vem vill inte dit?

I min värld finns inga dumma tankar. Och även om folk är så lika, så gillar jag att lyssna på alla. Prata är dock något jag har svårt för och antagligen måste öva upp. Jag skäms inte heller för pinsamma situationer. De liksom händer och man kan inget göra.. Varför älta det förflutna, när man ändå inte kan ändra den? Framtiden däremot.. Den är din. 



Sarah McLachlan – Possession - Piano Version (spotify)

/Amanda

Always

Sitter just nu och äter chips till lunch. Passade på att köpa då det var ett erbjudande på Netto. 20kr för två. Liksom, varför inte? 

Ikväll blir det party, imorgon blir det party. Jag borde få in plugg någonstans också, men jag vet inte riktigt vart. Kanske om jag lyckas sluta spela Robot Unicorn Attack? Helt klart det bästa spelet ever! Eller, eh, ja kanske efter sims :) 

Här kan ni hitta spelet (länk öppnas i nytt fönster): http://games.adultswim.com/robot-unicorn-attack-twitchy-online-game.html

Och här är låten: Erasure – Always (2009 Mix)



Helt underbar!

/Amanda

BYOB

Nu är jag svart.
Eller röd.
Som en tomat.
På riktigt. 
Tror att jag på något sätt har lyckats bränna mig.. Inte så jättesmart, men det är en ny erfarenhet och sådana gillas, även om de kanske inte är så jättebra eller positiva. 

Titta, jag börjar tänka som en socionom! Det gillas också. Vad som också gillas är System Of A Down. Och en sak som ogillas är krig. Så här kommer en låt som kombinerar de båda. 




/Amanda

Ps. Kompromisser gillas också.

 


Känn en doft av kärleken

Åh, det var så länge sedan som jag såg lejonkungen. Det var så länge sedan man gjorde jättemånga saker, sådana saker som man skulle vilja göra men som man inte gör. Vanligtvis skyller man på tidsbrist, eller något helt annat. 

Jag har ett nyårslöfte där jag ska göra minst en ny sak varje vecka. Den här veckan kan jag skriva "sola i solarium".. för det min vän, har jag aldrig tidigare gjort. Så kom igen, ut i världen med dig och testa nya saker du också! 



/Amanda


Love someone

Har haft fullt upp med skola och annat kul och har därför inte hunnit skriva något. Jag blev godkänd på tentans första del (alla rätt), men den andra kommer förmodligen göras om.. Men så kan det gå ibland och jag klagar inte :) Mer kunskap till mig! 

Solen tittar fram idag igen och våren är verkligen på väg nu. Trevligt, trevligt. Detta firas med Dub FX - Love someone. Spola fram lite, det tar ett tag innan den börjar.


/Amanda


Très Loin Là-Bas

Sitter just nu och snyter ut vad som ser ut som hjärnan samtidigt som jag försöker få lite information att fastna. Det går alltså inte så jättebra. Men vad gör det när man upptäcker att Spotify har lagt in jättemånga mysiga album? Jag hittade bl.a. denna: Très Loin Là-Bas (klicka på namnet för att öppna i Spotify). 


Gissar på att det är franska och efter en snabb googling så får man reda på att det betyder typ "very far over there". Låtarna är influerade av andra världsdelar/länder, så namnet passar bra.  Och nu blev jag väldigt sugen på att lära mig franska.. Men ett språk i taget.. har ett annat språk på g atm :)

/Amanda


Release me

Känns som att livet går på repeat. Sitter och stresspluggar inför tenta, är förkyld och magen strular; om och om igen.

Förhoppningsvis lär man sig, någon gång, av sina misstag!
Kanske till nästa gång?

Obs! Det här är Release Me med Oh Laura, inte Agnes.. så ge den en chans :)



/Amanda


Fredagsmys

24 timmar innan fredag 18:00 visas en nedräkning till fredagsmys på www.tv.nu. Klickar man på den så hamnar man på OLWs hemsida och där kan man lyssna på Fredagsmyslåten. Det är en sådan låt som lätt fastnar, dvs lyssnar man på den en gång så går det inte att sluta tänka på den! 

För att lyssna på hela låten, klicka här: 
http://www.olw.se/mobiento/song/OLW_long_master.mp3

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyys.

Fast inte riktigt så, utan.. det är dags för tentapluuuuugg

/Amanda

Alice In Wonderland

Idag var det premiär för Alice In Wonderland och Alice har blivit större än någonsin, tack vare Tim Burton. Jag var inte på biografen, utan satt hemma, pluggade och spanade in musiken. Jag såg att det finns två skivor; en med låtar från filmen och en med låtar som är inspirerad av den. Båda släpptes 2e mars. Den sistsnämnda skivan heter Almost Alice och den första singeln kommer att vara Avril Lavignes Alice. Den är faktiskt rätt så bra! Eller vad tycker du?




Den finns även på spotify: Avril Lavigne – Alice

/Amanda

RSS 2.0