Favorisering

Som liten pratade man ofta om favorisering och orättvisor. Det är inte ovanligt att tex en eller flera elever favoriseras av en lärare. Det var något jag verkligen inte gillade, trots att man fick en del fördelar.. ;d  

Men hur är det i en familj? Kan ett barn bli favoriserat av tex modern? För vissa låter det helt absurt att ens ställa den frågan.. Självklart älskar en mor alla sina barn, det är inte det jag menar. Det jag menar är mer att vissa barn får mer uppmärksamhet än andra. Det är helt naturligt och sker nog i alla familjer. Det är omöjligt att ge lika mycket uppmärksamhet, tid och pengar till alla sina barn.. Vissa får helt enkelt mer. Vad beror det på? Enkelt: det gäller att inte se syskon som syskon, utan som individer. Det ena barnet kanske spelar fotboll, handboll och spelar trummor medan det andra barnet bara dansar på fritiden. Vilket barn tror ni får mest tid med föräldrarna? Vilket barn tror ni kostar mer? Om det ena barnet har lättare för att lära sig medan det andra har svårare.. Vilket barn får då mest hjälp? Och vilket barn får flest positiva kommentarer? 

Vet inte riktigt vad jag försöker få fram mer än att jag tycker det är bullshit när föräldrar och lärare säger att de inte favoriserar. Alla vet om det, utom de själva.

/Amanda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0